Η Λωρίδα της Γάζας πνίγεται πάλι στο αίμα

Η Λωρίδα της Γάζας πνίγεται πάλι στο αίμα13.12.2017Ειδήσεις

Το Ισραήλ απάντησε στις ρουκέτες των Παλαιστινίων με αεροπορικές επιδρομές! Στην κόντρα Νετανιάχου και Ερντογάν

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Πεδίο εντάσεων έγινε και πάλι η Λωρίδα της Γάζας, όπου τη Δευτέρα ο ισραηλινός στρατός

εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις, ως αντίποινα στις παλαιστινιακές εκτοξεύσεις ρουκετών.

Δύο θάνατοι Παλαιστίνιων μαχητών αποδόθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές, ανεβάζοντας σε έξι τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων, όμως ο ισραηλινός στρατός προέβη σε διάψευση, αναφέροντας ότι οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν σε έκρηξη. Απαισιόδοξος για το μέλλον του Ισραήλ μετά την απόφαση Τραμπ, ο υπουργός Αμυνας του Ιράν Μοχάμαντ Μπαγκερί δήλωσε ότι η αμερικανική κίνηση «θα επισπεύσει την καταστροφή του σιωνιστικού καθεστώτος και θα ενισχύσει τους μουσουλμάνους».

Την ίδια ώρα, ένταση προκλήθηκε στο ισραηλινό Κοινοβούλιο, όταν ο υπουργός Αμυνας της χώρας Αβίγκντορ Λίμπερμαν χαρακτήρισε «εγκληματίες πολέμου» τους Αραβες βουλευτές που έχουν εκλεγεί στην ισραηλινή Βουλή (Κνεσέτ). Λίγες μέρες νωρίτερα ο συνασπισμός των αραβικών κομμάτων είχε υποβάλει πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, ζητώντας την προσαγωγή του Νετανιάχου ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για λόγους... εσωτερικής κατανάλωσης, με στόχο δηλαδή να κερδίσει πόντους στο εκλογικό σώμα, εμφανίζεται ως υπερασπιστής των καταπιεσμένων μουσουλμάνων και καταφέρεται δίχως έλεος κατά του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για κράτος-τρομοκράτη.

Η «πληρωμένη» απάντηση του Νετανιάχου, ότι δεν μπορεί να δεχτεί «μαθήματα ηθικής από έναν ηγέτη που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά στην Τουρκία, που φυλακίζει δημοσιογράφους, βοηθάει το Ιράν να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις και βοηθάει τρομοκράτες, ιδιαίτερα στη Γάζα», δεν άργησε να έρθει.

Στο μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε χθες νέο προπαγανδιστικό υλικό, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Νετανιάχου και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, καλώντας «μοναχικούς λύκους» να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις ΗΠΑ και διεθνώς, με στόχο Εβραίους και χριστιανούς. Οι δύο ηγέτες εικονίζονται γονατιστοί, φορώντας στολές φυλακισμένων, μπροστά από έναν εκτελεστή των τζιχαντιστών, με φόντο το τζαμί Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ, πάνω στο οποίο κυματίζει η σημαία του ISIS.

Keywords
Τυχαία Θέματα