Παυλόπουλος: «Το έργο της Εκκλησίας υποκαθιστά εκείνο της Πολιτείας»

Παυλόπουλος: «Το έργο της Εκκλησίας υποκαθιστά εκείνο της Πολιτείας» 13.12.2017Πρόσωπα

Εγκαίνια στον ξενώνα φροντίδας «Γαλιλαία»

Το νοητό ταξίδι της με σκοπό την ανακούφιση του πάσχοντος συνανθρώπου ξεκίνησε χθες η πρότυπη μονάδα φιλοξενίας της Ανακουφιστικής Φροντίδας για ασθενείς με καρκίνο «Γαλιλαία».

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του ξενώνα, που τέθηκε στη διάθεση των ασθενών που υποφέρουν από τη δοκιμασία της ασθένειας, αλλά και στους συγγενείς και τους συνοδούς

τους, παρέχοντας στέγαση και υπηρεσίες περίθαλψης.

Στον ευγενή σκοπό κατασκευής της «Γαλιλαίας» συστρατεύτηκε μια πλειάδα επιφανών προσώπων της κοινωνίας αλλά και εταιριών που συνέδραμαν οικονομικά. Χορηγοί του έργου είναι τα ιδρύματα Λάτση, Νιάρχου και Βουδούρη, οι εταιρίες Aenorasis και KR, οι τράπεζες Εθνική, Eurobank και Citibank, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», οι εφοπλιστές Πόλυς Χατζηιωάννου και Θανάσης Μαρτίνος, καθώς και άλλοι πολίτες.
«Ολοι μαζί έχουμε το χρέος να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον άνθρωπο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος αναφέρθηκε στην ιστορία και στο όραμα της συγκεκριμένης δομής, ενώ αμέσως μετά παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δομές, καθώς και τις ευχαριστίες των ασθενών. Και ο Προκόπης Παυλόπουλος, όμως, εξήρε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως πολλές φορές υποκαθιστά το έργο της Πολιτείας.
Μετά τα εγκαίνια ο μητροπολίτης Νικόλαος ξενάγησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους επίσημους προσκεκλημένους στις εγκαταστάσεις.

Η μονάδα στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα, και παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν, στο σπίτι, σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα