Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν για... υποχωρητικότητα

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν για... υποχωρητικότητα13.12.2017Πρόσωπα

Σε νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας επιδόθηκε χθες η Τουρκία, με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να ανοίγει τον ανιστόρητο «χορό» των αμφισβητήσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Αιτία στάθηκε η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, για την οποία ο «σουλτάνος» κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του για... υποχωρητικότητα!

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Yenicag», ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου

άσκησε κριτική στον Τούρκο πρόεδρο για ότι στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα δεν ρώτησε «για τα 18 νησιά που κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα»! «Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν: Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη; Αντί να ζητάει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου που έχει παράνομα καταλάβει η Ελλάδα, έκανε δηλώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης» είπε. Η συζήτηση στην Αγκυρα, που μονίμως βλέπει «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, συνεχίστηκε χθες και στο Κοινοβούλιο με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να μπαίνει αυτήν τη φορά στο στόχαστρο του Κιλιντσάρογλου, ο οποίος επανέλαβε τα περί «κατοχής 18 νησιών» από την Ελλάδα, ενώ μίλησε και για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Απαντώντας του -και θέλοντας προφανώς να απαντήσει σε όσους χαρακτήρισαν «αποτυχημένη» την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα- ο Γιλντιρίμ έσπευσε να υποστηρίξει ότι υπάρχει ένα «γκρίζο καθεστώς» όσον αφορά 132 βραχονησίδες στο Αιγαίο, ενώ επικαλέστηκε την κρίση των Ιμίων ως ενδεικτική των προθέσεων της Τουρκίας. «Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας ούτε ένα πετραδάκι δεν αφήσαμε να φύγει από τα νησιά του Αιγαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Γ. Τραπεζιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα