Ιαβέρης: Συντελείται γενοκτονία

Ιαβέρης: Συντελείται γενοκτονία09.01.2018Πρόσωπα

«Ηθελημένα κακουργήματα εξ αλητείας» χαρακτηρίζει τα τροχαία δυστυχήματα που συντελούνται στους ελληνικούς δρόμους ο πρώην οδηγός αγώνων και εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης Αναστάσιος Μαρκουίζος (φωτό), γνωστός στους περισσότερους ως Ιαβέρης.

Θεωρεί, επίσης, ότι οι νεκροί κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου είναι πολύ περισσότεροι από όσους προκύπτουν από τα στοιχεία της Τροχαίας:

«Πολλές φορές ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν καταγράφεται λόγω ανικανότητας παρακολούθησης

από τις επίσημες υπηρεσίες ή ανήθικης πρόθεσης, όπως είναι η απόκρυψή τους για διάφορους λόγους».

Φέτος τις γιορτές, συγκεκριμένα από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αριθμός που μόνο «τρομακτικός» μπορεί να χαρακτηριστεί από τον Ιαβέρη, ο οποίος αναφέρει παραστατικά πως «29 οικογένειες ξεκληρίστηκαν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τροχαία «εγκλήματα», όπως τα αποκαλεί, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου σε νέους ηλικίας 15-30 ετών και οι συνέπειές τους δεν σταματούν όταν καθαρίσουν οι δρόμοι από τα συντρίμμια. «Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται, συντελείται μια γενοκτονία, η οποία, όμως, απαξιώνεται από τους πολιτικούς, τα μέσα ενημέρωσης, τους εκπαιδευτικούς φορείς, ακόμα και τους ίδιους τους πολίτες» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Θεωρεί, πάντως, ότι, πέρα από τα μέτρα που καλούνται να πάρουν οι επίσημοι φορείς για την αντιμετώπιση των δυστυχημάτων, όπως είναι τα αυστηρότερα πρόστιμα και η μεγαλύτερη προβολή του θέματος μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να αφυπνιστούν, «να έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, να καταλάβουν ότι είναι άτομα αγαπητά από την οικογένειά τους», ώστε να μη φεύγουν από τη ζωή άδικα.

Γιώτα Φλώρου

Keywords
Τυχαία Θέματα