Ο Αδωνις ρίχνει τον πήχη: «Να μη γίνει σημαντική... ζημιά»

Ο Αδωνις ρίχνει τον πήχη: «Να μη γίνει σημαντική... ζημιά»09.01.2018Πρόσωπα

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό αρχίζουν να ξεδιπλώνουν σιγά σιγά τα στελέχη του κόμματος, με πρώτο τον Αδωνι Γεωργιάδη, που έβαλε τον πήχη πιο χαμηλά, στο «να μην υπάρξει κάποια σημαντική ζημιά στα δικά μας συμφέροντα ή κάποια

σημαντική υποχώρηση».

Οπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «αυτή τη στιγμή πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να κάνει τη διαπραγμάτευση, την οποία έχει αναλάβει να κάνει, αυτή η περίοδος είναι ευνοϊκότερη, διότι στα Σκόπια έχει υπάρξει κυβερνητική αλλαγή». Παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας λέγοντας ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει ζήτημα στο να αλλάζει τις θέσεις του, αν αυτό τον κάνει ικανό να κρατήσει την καρέκλα».

Παράλληλα ο Θεόδωρος Καράογλου άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δεχθεί ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. επανέλαβε την κόκκινη γραμμή του κόμματος για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων, συμπληρώνοντας ωστόσο: «Οπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι προφανές ότι μάλλον θα υπάρξει μια ονομασία που θα έχει σαν δεύτερο συνθετικό τη λέξη “Μακεδονία”. Προφανώς είναι κάτι το οποίο με πληγώνει, δεν με ικανοποιεί απόλυτα, αλλά η πολιτική είναι ρεαλισμός, δεν είναι η επίτευξη του ευκταίου, γιατί αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει».

Αποστάσεις

Μεγαλύτερες αποστάσεις κράτησε η Μαρία Σπυράκη, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει τα κόμματα για τις διαπραγματεύσεις, ενώ άφησε αιχμές για τον κ. Καμμένο ότι μετατοπίζεται από την αρχική του θέση. «Να τοποθετηθεί πρώτα η κυβέρνηση και να μας πει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε για να τοποθετηθούμε. Κάθε πράγμα στον καιρό του» είπε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα η Ενωση Κεντρώων επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «για τα βαφτίσια του κρατιδίου». Οπως υποστηρίζει ο Βασίλης Λεβέντης, «κατά τον κύριο Τσίπρα το “Nova Macedonia” είναι παράθυρο ευκαιρίας. Η Ν.Δ. επίσης εγκλωβίζεται στη γραμμή Βουκουρεστίου, που σημαίνει “Nova Macedonia”. Συνεπώς, η Βουλή είναι έτοιμη να ψηφίσει την ονομασία αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα