Ματωμένες γιορτές με 29 νεκρούς σε τροχαία

Ματωμένες γιορτές με 29 νεκρούς σε τροχαία09.01.2018Ρεπορτάζ

Βαρύς ήταν για ακόμη μία χρονιά ο φόρος αίματος στην άσφαλτο κατά τη διάρκεια των γιορτών καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, 29 άτομα άφησαν την τελευταία πνοή τους στους δρόμους ολόκληρης της χώρας σε συνολικά 25 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Φέτος, ο αριθμός των δυστυχημάτων εμφανίζεται ελάχιστα μειωμένος (κατά μόλις δύο νεκρούς) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα βαριά ατυχήματα έφτασαν τα 22 και τα ελαφρά τα 341.

Αντίστοιχα, οι

βαριά τραυματισμένοι ανήλθαν στους 28, ενώ τριψήφιος ήταν ο αριθμός των ελαφρά τραυματιών, που άγγιξε τους 443! Την ίδια χρονική περίοδο, το 2016, τα τροχαία ατυχήματα ήταν 27, έχασαν τη ζωή τους 31 συνάνθρωποί μας, ενώ οι ελαφρά τραυματισμένοι έφτασαν τους 452! Στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική υπήρξε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τον Δεκέμβριο σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, έγιναν 25 τροχαία έναντι 32 τον Δεκέμβριο του 2016. Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, υπήρξε αύξηση των τροχαίων την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ενώ περισσότεροι ήταν και οι νεκροί στην άσφαλτο, καθώς 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σχέση με τους επτά που «έφυγαν» τον Δεκέμβριο του 2016.

Το μέγεθος της καταστροφικής και πολλές φορές δολοφονικής συμπεριφοράς στους ελληνικούς δρόμους μπορεί να γίνει πιο εύκολα κατανοητό όταν αναλογιστεί κανείς ότι στην Κρήτη, μόνο κατά το τριήμερο 5-7 Ιανουαρίου, η Τροχαία βεβαίωσε περισσότερες από 1.500 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Από αυτές, οι περισσότερες, συγκεκριμένα οι 222, αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα