Δυναμίτης της «νύχτας» σε πρατήριο καυσίμων

Δυναμίτης της «νύχτας» σε πρατήριο καυσίμων13.12.2017Ρεπορτάζ

Βόμβα κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών

Κυκλώματα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών «βλέπουν» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής πίσω από την επίθεση με δυναμίτη που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο πρατήριο υγρών καυσίμων του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας στην Ανάβυσσο, ο οποίος είναι σφοδρός πολέμιος των λαθρεμπόρων.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν αναλάβει τα έμπειρα στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών, που θεωρούν

ότι η συγκεκριμένη πρακτική -ένα μασούρι δυναμίτιδας που πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι- «δείχνει» ανθρώπους που προέρχονται από κυκλώματα της νύχτας.
Αλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια, οι νονοί έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους και στον ιδιαίτερα επικερδή τομέα της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Η σφοδρή έκρηξη, που προκάλεσε σοβαρότατες υλικές ζημιές στο πρατήριο του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλη Κιούση, στη λεωφόρο Καραμανλή, συγκλόνισε την Ανάβυσσο στις 5.20 χθες τα ξημερώματα και ταρακούνησε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Από καθαρή τύχη γλίτωσε και ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, καθώς εκείνη τη στιγμή έφτανε στο πρατήριο για να ανοίξει.

Την εικόνα και τις κινήσεις των βομβιστών κατέγραψαν οι κάμερες του πρατηρίου και το οπτικό υλικό έχει παραδοθεί για επεξεργασία στα εργαστήρια της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών. Στα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνεται μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες να φτάνει στο πρατήριο και ο οδηγός της να σταματά κοντά στις αντλίες. Ο δεύτερος κατεβαίνει με βιαστικές κινήσεις και κατευθύνεται προς την είσοδο των γραφείων, όπου σκύβει και ανάβει το βραδύκαυστο φιτίλι στον δυναμίτη που έχει τοποθετήσει στην είσοδο. Στη συνέχεια ανεβαίνει τρέχοντας στη μοτοσικλέτα, όπου τον περιμένει ο συνεργός του, και εξαφανίζονται με ταχύτητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα