«Πέταξαν» στα 100 δισ. τα χρέη προς το Δημόσιο

«Πέταξαν» στα 100 δισ. τα χρέη προς το Δημόσιο13.12.2017Άρθρα

Ρεκόρ κατασχέσεων για απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο σημειώθηκε τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Επιβλήθηκαν 1.041 κατασχέσεις την ημέρα, κατά μέσο όρο, σε καταθέσεις, εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου, κυρίως φορολογουμένων με μικρά ποσά χρεών. Τον ίδιο μήνα, ωστόσο, παρά το μπαράζ των κατασχέσεων που επέβαλε

η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν περαιτέρω και άγγιξαν τα 100 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Αρχή, εντός του Οκτωβρίου του 2017:

1 Επιβλήθηκαν 22.903 αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία, σε βάρος ισάριθμων φορολογουμένων. Δηλαδή, σε καθεμία από τις 22 εργάσιμες ημέρες του περασμένου Οκτωβρίου οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί επέβαλαν κατά μέσο όρο 1.041 κατασχέσεις! Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

2 Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις ΔΟΥ εκτινάχθηκε στα 99,75 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί πλέον στο 55,8% του ΑΕΠ. Το συνολικό ποσό των απλήρωτων χρεών προς τις εφορίες πλησίασε το «φράγμα» των 100 δισ. ευρώ! Μόνο τον Οκτώβριο έμειναν απλήρωτοι βεβαιωμένοι φόροι συνολικού ύψους 1,15 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή των απλήρωτων χρεών προς τις ΔΟΥ που δημιουργήθηκαν εντός του δεκαμήνου Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2017, έφτασε τα 10,444 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα