Η CIA άκουσε την κασέτα με τη δολοφονία του Κασόγκι!

Η CIA άκουσε την κασέτα με τη δολοφονία του Κασόγκι!26.10.2018Ειδήσεις

Η Ε.Ε. απειλεί με κυρώσεις το Ριάντ

Νέες εξελίξεις προκύπτουν κάθε μέρα αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, με το Reuters χθες να αναφέρει ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ άκουσε ηχογράφηση της δολοφονίας του στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Τουρκία,

για την οποία θα ενημέρωνε αργότερα τον Τραμπ. Εκπρόσωποι της CIA αλλά και της τουρκικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία, ενώ στο σχετικό δημοσίευμα της «Washington Post» γίνεται επίκληση σε πηγή (η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί) που χαρακτήρισε την απόδειξη που παρέχει η ηχογράφηση «πειστική». Το ίδιο άτομο πρόσθεσε ότι μέσω αυτού του αρχείου θα μπορούσε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις ΗΠΑ να αποδώσουν στη Σαουδική Αραβία την ευθύνη για τη δολοφονία του Κασόγκι.

Στο πηγάδι

Την ίδια ώρα, το Ριάντ έδωσε εν τέλει την άδεια στην τουρκική αστυνομία για την έρευνα στο πηγάδι του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη και οι Αρχές, σύμφωνα με το CNN Turk, έλαβαν δείγμα νερού για περαιτέρω έρευνα. Παράλληλα, ο εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας έκανε λόγο για προμελετημένη δολοφονία, την ώρα που το Ριάντ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε συμπλοκή. Το βασίλειο, πάντως, διανύει δύσκολη περίοδο διεθνώς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις, ενώ η Τερέζα Μέι «προέτρεψε» τη Σαουδική Αραβία να συνεργαστεί στις έρευνες με τις τουρκικές Αρχές. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας «να αποκαλύψουν πού βρίσκεται το πτώμα του δημοσιογράφου» και υπενθύμισε ότι «η συστηματική πρακτική των εξαφανίσεων και των εκτελέσεων συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα