Πυρά της ΠΟΕΔΗΝ για διώξεις και ρουσφέτια

Πυρά της ΠΟΕΔΗΝ για διώξεις και ρουσφέτια26.10.2018Παρασκήνιο

Απίστευτες καταγγελίες για το «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Νοσοκομείο Λήμνου

Πολιτικές διώξεις προσωπικού στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και ανακλήσεις διορισμών μέσω ΑΣΕΠ, λόγω ρουσφετολογικών «υποχρεώσεων» στο Νοσοκομείο Λήμνου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα

Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει στα δύο δημόσια θεραπευτήρια εξαιτίας των εξόφθαλμων αδικιών που γίνονται λόγω... των πολιτικών φρονημάτων!

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Αθήνας καθαιρέθηκε ο προϊστάμενος του Τμήματος Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων, πτυχιούχος με ειδίκευση στα οικονομικά της Υγείας, «και στη θέση του τοποθετήθηκε η γραμματέας του διοικητή», όπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, που επισημαίνει: «Ο νόμος απαγορεύει καθαιρέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων μέχρι να γίνουν οι κρίσεις των υπαλλήλων από το υπηρεσιακό συμβούλιο».

Επιπλέον, το σωματείο εργαζόμενων του «Γ. Γεννηματά» σε ανακοίνωσή του ζητεί την ανάκληση του επιτυχημένου προϊσταμένου και επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι φρόντισε για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των περίπου 700 αξονικών τομογραφιών που γίνονται κάθε μήνα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το θεραπευτήριο να βάζει στο ταμείο του 170.000 ευρω τον χρόνο, «χρήματα που στο παρελθόν χάνονταν».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στο Νοσοκομείο Λήμνου εγκρίθηκαν από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) 10 θέσεις επικουρικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις και επιλέχθηκαν όσοι είχαν τα περισσότερα μόρια μέσω ΑΣΕΠ.

Μάλιστα στις 15 Οκτωβρίου οι επιτυχόντες ειδοποιήθηκαν από τη 2ηΥΠΕ να υποβάλουν τα δικαιολογητικά εντός πέντε ημερών. «Ομως επειδή δεν άρεσαν οι επιτυχόντες επικουρικοί στο συμβούλιο διοίκησης του Γ.Ν. Λήμνου (ντόπιοι είναι, τους γνωρίζουν) με βάση τη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ, ακύρωσαν την απόφαση για την πρόσληψή τους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Τροποποίησαν τις ειδικότητες με τη δικαιολογία ότι έχουν άλλες ανάγκες και έστειλαν νέο αίτημα στη 2η ΥΠΕ για πρόσληψη θέσεων επικουρικού προσωπικού». Οι πρώτοι επιτυχόντες υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι «δεν προσλαμβάνονται, αν και ειδοποιήθηκαν να πιάσουν δουλειά και γι’ αυτό παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους. Στις νέες ειδικότητες που απέστειλαν γνωρίζουν ότι θα προσληφθούν συριζαίοι γιατί διαθέτουν περισσότερα μόρια»...

Keywords
Τυχαία Θέματα