Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το «μπλόκο» στην Ντόρα!

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το «μπλόκο» στην Ντόρα!05.12.2017Πρόσωπα

«Μόνος του ο Κυριάκος “έκοψε” την Ντόρα» • «Ηταν μία έντιμη απόφαση που ελήφθη σε ουδέτερο χρόνο».

Με αυτή τη φράση σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κανένας συγγενής του δεν θα τοποθετηθεί σε κυβέρνηση που θα σχηματίσει ή σε πολιτειακό αξίωμα, χωρίς να αναφέρει κάτι πάντως για το ενδεχόμενο να γίνει επίτροπος όταν λήξει η θητεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η κυρία Σπυράκη αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το αποφάσισε μόνος του,

ενώ πρόσθεσε πως ήταν και για τον ίδιο μία πολύ δύσκολη απόφαση. «Η κυρία Μπακογιάννη, η ίδια, είχε δείξει τον δρόμο. Είχε δώσει πρόσφατα συνέντευξη στο “Βήμα” λέγοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός και η ίδια δεν ενδιαφέρεται για αξιώματα» δήλωσε, για να δείξει ότι υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των δύο.
Αφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι πριν από τη συνέντευξη είχε προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ τους. Παράλληλα, τόσο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όσο και ο Θεόδωρος Φορτσάκης με δημόσιες τοποθετήσεις τους επικρότησαν την απόφαση του κ. Μητσοτάκη.

Δυσαρέσκεια

Εκείνος που δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του ήταν ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ., ο βετεράνος πολιτικός έγραψε στο facebook: «Η αναφορά σου στην Ντόρα Μπακογιάννη με απογοήτευσε. Οχι διότι είναι άδικο για την Ντόρα αλλά διότι θα είναι άδικο για τη χώρα.

Η κυρία Μπακογιάννη δεν περίμενε να αναδειχθεί από κάποιο συγγενικό της πρόσωπο (ο αδελφός της εν προκειμένω). Η Ντόρα έχει περισσότερα από 30 χρόνια δυναμική και επιτυχημένη παρουσία στα δημόσια πράγματα και σήμερα είναι μία από τις ικανότερες πολιτικές προσωπικότητες που διαθέτει η χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα