Επένδυση «μαμούθ» 1.500.000 € σε οινοτουρισμό και εξοπλισμό

Επένδυση «μαμούθ» 1.500.000 € σε οινοτουρισμό και εξοπλισμό 04.12.2017Πρόσωπα

Η εταιρία Semeli παρουσίασε για το 2018 το τρίπτυχο της ανάπτυξης!

Του
Βαγγέλη Στολάκη

Eκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας 10 δωματίων και διπλασιασμός των ιδιόκτητων αμπελώνων είναι το τρίπτυχο του αναπτυξιακού σχεδίου του κτήματος Semeli για το 2018. Η εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1.500.000 ευρώ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον οινοτουρισμό και να κάνει ακόμα ποιοτικότερες τις ετικέτες κρασιών της.

«Το όραμα της Semeli είναι

να δημιουργήσει έναν ισχυρό οινικό προορισμό στη Νεμέα, για Ελληνες και ξένους, και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του κτήματος και των ετικετών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας ορόσημο στον χώρο του κρασιού» αναφέρει η Μυρτώ Γιαννακοπούλου-Σάλλα, μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της Semeli.

Το νέο κρασί

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκε ο νέος ερυθρός οίνος του οινοποιείου, το AETHERIA RED 2015 (από ποικιλίες Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon), η παραπάνω επένδυση είναι μία από τις μεγαλύτερες που γίνονται στον χώρο της ελληνικής οινοποιίας και έρχεται να προστεθεί στα ήδη 12.000.000 ευρώ που έχει επενδύσει η Semeli.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1979 στη Σταμάτα Αττικής. Το 2002 υπήρξε χρονιά-σταθμός για την εταιρία, αφού μεταφέρθηκε στη Νεμέα. Σήμερα κυκλοφορεί στην αγορά 17 ετικέτες λευκών και ερυθρών οίνων, που παράγονται από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, ενώ η δυναμική της εταιρίας αγγίζει τις 2.000.000 φιάλες. Ο γενικός διευθυντής του κτήματος και οινολόγος Λεωνίδας Νασιάκος, αναλύοντας το επενδυτικό σχέδιο, είπε ότι αυτό κινείται σε τρεις άξονες: «Αρχικά περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού για βελτίωση της ποιότητας του οίνου. Δεύτερον, ενίσχυση του οινοτουρισμού με τη δημιουργία του ξενώνα που θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018 και που θα προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες και συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία, και, τρίτον, διπλασιασμό των ιδιόκτητων στρεμμάτων αμπελώνα».

Παράλληλα με τις επενδύσεις η Semeli επιδεικνύει και σημαντική εξωστρέφεια. Αυτή τη στιγμή εξάγει σε 19 χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, Καναδάς, Νορβηγία, Δανία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Κύπρος, Κίνα, Σιγκαπούρη, Κορέα, Ταϊλάνδη και Δ. Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα