«Το ταμείον του δήμου δεν είναι μείον»

«Το ταμείον του δήμου δεν είναι μείον»04.12.2017Πρόσωπα

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αννα Αγγελίδου- Πολυχρονιάδου μίλησε στη «δημοκρατία» για το νοικοκύρεμα που έχει γίνει στα έσοδα

Ελεύθερος από τα μέτρα διασφάλισης που είχαν ληφθεί σε βάρος του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης άνοιξε μια νέα σελίδα στη διαχείριση των οικονομικών, με επικεφαλής την αρμόδια αντιδήμαρχο Αννα

Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου.

Υστερα από συστηματική προσπάθεια της αντιδημάρχου, ο δήμος απέκτησε φορολογική ενημερότητα, την οποία στερούνταν από το 2013, λόγω του σκανδάλου της υπεξαίρεσης. Ετσι, μπορεί να εισπράττει χρήματα από προγράμματα, να χρησιμοποιεί το σύνολο των καταθέσεων (ήταν μπλοκαρισμένο το 50%) να αξιοποιεί νέες πηγές χρηματοδότησης.

«Οι αντιδήμαρχοι που προηγήθηκαν έκαναν εξαιρετική εργασία για τα οικονομικά του δήμου και κυρίως για να καλύψουν τα τεράστια ποσά της υπεξαίρεσης, τα οποία απαιτούσε το κράτος από τη διοίκηση Μπουτάρη. Αυτό το έργο συνεχίζω. Η πρώτη κίνηση που έκανα είναι να καταφέρω να πάρω φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ρυθμίζοντας και το τελευταίο ποσό της υπεξαίρεσης, οφειλές στο ΙΚΑ της τάξης των 6.000.000 ευρώ και κάναμε άρση των μέτρων» περιγράφει στη «δημοκρατία» η αντιδήμαρχος, η οποία επισκέφτηκε το περίπτερο - μουσείο Τύπου μας στη νέα παραλία.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης εργάστηκε αποτελεσματικά για την εφαρμογή του νόμου 4483/2017, που αφορά τη ρύθμιση με 100 δόσεις οφειλών ιδιωτών σε δήμους. Ο δήμος ενεργοποιήθηκε από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και μέχρι προχθές που έληξε η προθεσμία είχαν ρυθμιστεί χρέη ύψους 7.000.000 ευρώ, από 4.000 και πλέον πολίτες. «Οι εκκρεμότητες του παρελθόντος κλείνουν σιγά σιγά, οι πολίτες δεν έχουν μεγάλο βάρος, ο δήμος αποκτά έσοδα και το κυριότερο είναι ότι δεν αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα σε βάρος των πολιτών, όπως κατασχέσεις κ.ά.» τονίζει η κυρία Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου.

«Τα έσοδα του δήμου πάνε καλά, έχουμε υγιές ταμείο, οι εξοφλήσεις προς τρίτους γίνονται εντός μηνός. Το βάρος μας είναι στην κοινωνική πολιτική και στα τεχνικά έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και συντελούν στην ανάπτυξη» τονίζει. Η ίδια επισημαίνει τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να μπει τάξη στον κοινόχρηστο χώρο και να εκλείψει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης κατάληψης, κυρίως από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η κυρία Αγγελίδου έχει την ευθύνη εφαρμογής του νέου συστήματος ηλεκτρονικής ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο, όπως υποστηρίζει, θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης και το κυκλοφοριακό.

Στο πνεύμα των ημερών, η αντιδήμαρχος Οικονομικών φροντίζει για τη λειτουργία των χριστουγεννιάτικων αγορών. «Εχουμε προβλέψει τα πάντα για την αγορά στην Τούμπα, εκδώσαμε εγκαίρως την κανονιστική διάταξη. Επίσης, θα φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση απόφαση για λειτουργία αγοράς Ρομά στο πάρκο του Ξαρχάκου. Εγινε σχετικό αίτημα από την ομοσπονδία Ρομά, η οποία είχε λειτουργήσει ανάλογη αγορά στο παρελθόν. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι άλλες αντιδημαρχίες, θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα και λειτουργία τα Χριστούγεννα», σύμφωνα με την αντιδήμαρχο.

Οσον αφορά το περίπτερο - μουσείο Τύπου στην παραλία, η κυρία Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου δήλωσε ενθουσιασμένη από τη λειτουργία του και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να το επισκεφτούν. Υπενθυμίζεται ότι το μουσείο Τύπου λειτουργεί στο γυάλινο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά το «Μακεδονία Παλλάς», δίπλα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Ρυθμίσεις στις εθνικές για Φλώρινα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά και τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας - Φλώρινας, λόγω ειδικής μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων από το λιμάνι Θεσσαλονίκης προς το ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, θα ισχύσουν από σήμερα, Δευτέρα, έως το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών έχουν προβλεφθεί εναλλακτικές διαδρομές μέσω παρακαμπτηρίων, ώστε να μη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Εξαίρεση θα αποτελέσουν, για συγκεκριμένες ώρες, τα άνω των 4 τόνων οχήματα, τα οποία είτε θα ακινητοποιούνται είτε θα εκτρέπονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα