Από ανατροπή σε ανατροπή

Από ανατροπή σε ανατροπή04.12.2017Ποδόσφαιρο

Για έκτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά το «γύρισε» και με τον Απόλλωνα (3-1)

Από τον
Χάρη Δάντση

Ο Ολυμπιακός της ανατροπής! Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν για έκτη φορά φέτος πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν (για δεύτερη συνεχή και τρίτη συνολικά) να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να κερδίσουν 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης προχθές στο «Γ.

Καραϊσκάκης». Το μεγάλο ερώτημα που «γεννήθηκε» είναι αν θα μπορέσουν με τέτοιες εμφανίσεις να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στη βαθμολογία, κατακτώντας στο τέλος και τον όγδοο σερί τίτλο τους.

Οι παίκτες του Λεμονή προβλημάτισαν (και πάλι ανασταλτικά) με την απόδοσή τους. Υστερα από λανθασμένη πάσα του Σισέ, ο Ελμπάζ ταλαιπώρησε τον Μποτία και άνοιξε το σκορ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο 23'. Ο Σενεγαλέζος στόπερ των Πειραιωτών ήταν σκιά του εαυτού του, παρασύροντας και τον Ισπανό, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Το 1-1 για τους γηπεδούχους έκανε ο Ελαμπντελαουί ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Ρομαό, ενώ η ολική επαναφορά έγινε από τέρμα του Ανσαριφάρντ στο 80' και ασίστ του Πάρντο. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές, όπως και την προηγούμενη αγωνιστική στην Κέρκυρα (τότε ήταν οι Μάριν και Τζούρτζεβιτς), έβγαλαν τα... κάστανα από τη φωτιά, με τον Ιρανό να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η στάση του πρώτου σκόρερ (με 6 γκολ) του Ολυμπιακού, ο οποίος στο φινάλε του ματς αγνόησε τον Σάββα Θεοδωρίδη. Με χθεσινό μήνυμά του, ωστόσο, ο Ανσαριφάρντ ανέφερε στο Instagram: «Για να ξεκινήσουμε πρέπει να είμαστε μαζί. Για να πετύχουμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Για να δουλέψουμε για την επιτυχία, πρέπει να δουλεύουμε μαζί και να είμαστε υπομονετικοί».

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Ενγκελς), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά (66' Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62' Ανσαριφάρντ).

ΑΠ. ΣΜΥΡΝΗΣ: (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κούρος, Παπάζογλου, Κύργιας, Ντάσιος, Κοντοές, Χουάρες, Αλμπάνης (71' Μαάτσι), Ανιέτε (84' Μενδρινός), Κονέ (90+1' Κιταμπαλά), Ελμπάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα