Στο Αλιβέρι για τον άγιο Πορφύριο ο Ιερώνυμος

Στο Αλιβέρι για τον άγιο Πορφύριο ο Ιερώνυμος04.12.2017Πρόσωπα

Στη γενέτειρα του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη στο Αλιβέρι της Εύβοιας, ανήμερα της γιορτής του αγίου, λειτούργησε το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και κάλεσε τους πιστούς να συνδυάζουν την πνευματική καλλιέργεια με την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έχοντας το προνόμιο της γνωριμίας με τον όσιο Πορφύριο, περιέγραψε στο κήρυγμά του προς το ποίμνιο τα γνωρίσματα της αγιότητας, ως παράδειγμα που

μπορούν να ακολουθούν όλοι. «Οσοι είχαμε τη χαρά να τον γνωρίσουμε βλέπαμε πως ο απλός αυτός μοναχός ήταν μια πηγή δύναμης» είπε ο κ. Ιερώνυμος και τόνισε πως κοινό χαρακτηριστικό των αγίων είναι η αγάπη προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο.

Κάλεσε τους πιστούς να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα και πρόσθεσε: «Μας λείπουν τα πρότυπα. Μας λείπει το όραμα. Να μην ψάχνουμε ποιος φταίει, αλλά να βρούμε πώς θα διορθώσουμε αυτό το λάθος. Προσπαθούμε να ρίξουμε ο καθένας το βάρος στον άλλον, αλλά ο άγιος Πορφύριος μας έλεγε πως ο καθένας από εμάς έχει ευθύνες και υποχρεώσεις».

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη και στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι. Στη θεία λειτουργία προεξήρχε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα