Παρακολουθήσεις: Η Εξεταστική έκλεισε τον κύκλο των μαρτύρων - «Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Με την σημερινή κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων που θα κατέθεταν για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, δόθηκε προθεσμία έως το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου, στα κόμματα για να συντάξουν τις πορισματικές τους εκθέσεις.

Η απόφαση όμως για το κλείσιμο του καταλόγου των μαρτύρων

προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. καταγγέλλοντας εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Με ανακοίνωσή του σε πολύ υψηλούς τόνους, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μέρα ντροπής για τη Βουλή και τη Δημοκρατία».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, διά στόματος Νίκου Καραθανασόπουλου, κατηγόρησε τη ΝΔ για «εσπευσμένο κλείσιμο - κουκούλωμα της Εξεταστικής».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι o Σταμάτης Τριμπάλης διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή.

Η σημερινή είναι μέρα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία , αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας , όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές».

Ακολουθεί η δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου:

«Καταγγέλλουμε το εσπευσμένο κλείσιμο/κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έκλεισαν οι διαδικασίες μίας Εξεταστικής Επιτροπής -παρωδία.

Οι εργασίες της αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα» της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία και την αλήθεια στο λαό, για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός, για την προστασία των δικαιωμάτων του, για την κατάργηση του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου, για την ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας».

#ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΚΕ #ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρακολουθήσεις, Εξεταστική, - Πυρά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,parakolouthiseis, exetastiki, - pyra, syriza, kke