Πρώτο «στίγμα» Μελόνι για Πούτιν: Καταδίκασε τα ρωσικά «δημοψηφίσματα φάρσα» στην Ουκρανία

Η Τζόρτζια Μελόνι όχι μόνο δεν «στήριξε» τα ρωσικά «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία αλλά έδειξε να περνά στην αντίπερα όχθη.

Η νικήτρια των ιταλικών βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, Τζόρτζια Μελόνι, καταδίκασε τα «δημοψηφίσματα» που διοργάνωσε η Ρωσική Ομοσπονδία σε ουκρανικές κατεχόμενες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την ημέρα όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν «επικύρωσε» την προσάρτηση των περιοχών Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια στην Ουκρανία, η πρόεδρος των Αδελφών της

Ιταλίας. σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με γραπτή δήλωσή της, τόνισε: «Η δήλωση προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας μετά τα δημοψηφίσματα φάρσα τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό βίαιη στρατιωτική κατοχή, δεν έχει καμία νομική ή πολιτική αξία.

»Ο Πούτιν αποδεικνύει και πάλι ότι διαθέτει ένα νέο ιμπεριαλιστικό όραμα, σοβιετικού τύπου, το οποίο απειλεί την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η νέα αυτή παραβίαση των κανόνων συνύπαρξης των Εθνών, από μέρους της Ρωσίας, επιβεβαιώνει την ανάγκη να παραμείνουν συμπαγείς και αρραγείς οι δυτικές δημοκρατίες».

#ΤΖΟΡΤΖΙΑ_ΜΕΛΟΝΙ #ΙΤΑΛΙΑ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα