Τα ελληνικά κόμματα για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο


Σειρά μηνυμάτων για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο έστειλαν κόμματα και πολιτικοί της Ελλάδας κάνοντας αναφορά στο πρόσωπο του πρώην ηγέτη της Κούβας.

"Αντίο κομαντάντε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών." έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλεξης Τσίπρας στο Twitter, παραθέτοντας τη σχετική ανάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ

για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο.

Αντίο κομαντάντε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών. https://t.co/oZxgNmfaIn

— Alexis Tsipras (@atsipras) November 26, 2016

"Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στο λαό και στην Κυβέρνηση της Κούβας για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, μιας εμβληματικής μορφής της διεθνούς πολιτικής και ενός σταθερού, πιστού φίλου της Ελλάδας και της Κύπρου" ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. "Ο Φιντέλ Κάστρο θα μείνει στην ιστορία για τον ασυμβίβαστο και θαρραλέο αγώνα του, σημείο αναφοράς κάθε απελευθερωτικού και κοινωνικού κινήματος" πρόσθεσε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Από το ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά ανέφερε για τον Κάστρο πως "σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, αγωνίστηκε για τις ιδέες και τη χώρα του και έγινε παγκόσμιο σύμβολο. Η Iστορία σίγουρα δεν μπορεί να τον προσπεράσει. Θα τον κρίνει μακριά από εξιδανικεύσεις και αφορισμούς" ανέφερε στο Twitter.

Σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, αγωνίστηκε για τις ιδέες και τη χώρα του και έγινε παγκόσμιο σύμβολο #Castro (1/2) pic.twitter.com/wqMlMoMjsE

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) November 26, 2016

Η Iστορία σίγουρα δεν μπορεί να τον προσπεράσει. Θα τον κρίνει μακριά από εξιδανικεύσεις και αφορισμούς #Castro (2/2)

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) November 26, 2016

Το ΚΚΕ εξέφρασε τη "βαθιά θλίψη" του για την απώλεια του Κάστρο, χαρακτηρίζοντας τον ως μια "από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος", όπως σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση του ο Περισσός.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρέθεσε ένα απόσπασμα από τον ιστορικό ηγέτη της απελευθέρωσης της Κούβας, Χοσέ Μάρτι για να τιμήσει τον Κάστρο.

"Μια ακόμα επανάσταση είναι απαραίτητο να γίνει, αυτή που δε θα τελειώσει όταν ο ηγέτης της αναλάβει την Εξουσία". Χοσέ Μαρτί, Κούβα. pic.twitter.com/C3bEB8dsoB

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) November 26, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα