Το ΚΚΕ για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο


Τη "βαθιά θλίψη του" εκφράζει το ΚΚΕ για το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κουβας, Φιντέλ Κάστρο, τονίζοντας πως "εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, την ΚΕ του ΚΚ Κούβας και σε όλο τον κουβανικό λαό".

Σε σχετική ανακοίνωση του Περισσού, γίνεται εκτενής αναφορά στο βιογραφικό του Φιντέλ Κάστρο,

ενώ σημειώνεται και η προσφορά που "είχε συνολικά στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, από τη δεκαετία του '50 μέχρι το θάνατο του".

Η ΚΕ του κόμματος κλείνει την ανακοίνωση της σχολιάζοντας πως "ο Φιντέλ Κάστρο αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στον κουβανικό λαό, στον αγώνα που δίνει και σήμερα ενάντια στο αμερικανικό εμπάργκο που συνεχίζεται και όλες τις προσπάθειες υπονόμευσης του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στις οποίες πρωτοστατούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Ο Φιντέλ Κάστρο θα ζει για πάντα στην ιστορική μνήμη και τη συλλογική συνείδηση των λαών όλου του κόσμου, των καταπιεσμένων στον αγώνα για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την τελική νίκη, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Hasta la victoria siempre" καταλήγει ο Περισσός.

Keywords
Τυχαία Θέματα