Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

10:40 5/1/2018 - Πηγή: Pagenews

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στο μουσείο και να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τον κόσμο της μουσικής, του παιχνιδιού, των αφηγήσεων και της ζωγραφικής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-«Μύθοι που ταξιδεύουν στον χρόνο»

Στην κεντρική αίθουσα του Βωμού η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, με ιστορίες που αγαπήθηκαν τόσο από τους αρχαίους Έλληνες όσο και από τους Ρωμαίους, αποκτώντας τη δική τους ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνική παράδοση.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, ώρα 12:00, για ενήλικες και παιδιά από 8 ετών και άνω. Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο μουσείο.

-Στο Καφέ του Μουσείου

Από την Κυριακή 17/12 έως την Κυριακή 7/1, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ζεστό αρωματικό κρασί Gluhwein στο εσωτερικό καφέ του Μουσείου. Το έντονο άρωμα μπαχαρικών του μας φέρνει κάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων στις χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, ενώ η σπιτική καρυδόπιτα με σοκολάτα που επίσης θα διατίθεται, μας συνδέει με τις ελληνικές εορταστικές παραδόσεις. Για την είσοδο στο Καφέ δεν απαιτείται αγορά εισιτηρίου.

-Στο πωλητήριο του ΤΑΠ

Κάποτε φτιαγμένο για να στολίζει τα αυτιά μιας αρχόντισσας από την Κρήτη, το χρυσό ενώτιο του 3ου-2ου αι. π.Χ., που απεικονίζει τον Έρωτα με φιάλη και στεφάνι και ανήκει στη Συλλογή Μικροτεχνίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αποτέλεσε την έμπνευση για το φετινό γούρι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Διατίθεται σε ασήμι ή επιχρυσωμένο ασήμι. Παράλληλα, το μετάλλιο με ανάγλυφα σχέδια της όψης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και της εμβληματικής κεφαλής του Ποσειδώνα/Δία, μπορεί να γίνει το πιο πρωτότυπο κέρμα για τη Βασιλόπιτα. Στο πωλητήριο θα υπάρχουν ακόμη μια μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών, καθώς και ο μικρός οδηγός και ο πλούσιος κατάλογος της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες», που κλείνει την επιτυχημένη πορεία της στο τέλος Μαρτίου 2018. Για την είσοδο στο Πωλητήριο δεν απαιτείται αγορά εισιτηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα