«Η επιθεώρηση εργασίας διερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο μετρό Θεσσαλονίκης»

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα ασφαλείας στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι αξιοζήλευτα, αλλά ακόμη και έτσι «δυστυχώς στα έργα συμβαίνουν και ατυχήματα», διατύπωσε σήμερα Τετάρτη, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με το θανατηφόρο δυστύχημα, που είχε

συμβεί τον περασμένο Μάρτιο στο εργοτάξιο, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως, στην Καλαμαριά, όταν ανετράπη γερανός, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 50χρονου χειριστή.

«Έχουν γίνει από τους αρμόδιους φορείς, από όσο έχω ενημερωθεί, πάνω από 12 έλεγχοι, είναι πραγματικά αξιοζήλευτα τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό και στα έργα της Αττικό Μετρό, όμως δυστυχώς υπάρχουν ατυχήματα. Να δώσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του. Από εκεί και πέρα, η επιθεώρηση εργασίας και τα αρμόδια όργανα διερευνούν ποιες ήταν οι συνθήκες. Αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας, και καθήκον μας, είναι όλα τα μέτρα ασφαλείας να τηρούνται. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, στα έργα συμβαίνουν και ατυχήματα. Δυστυχώς», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης, που δέχτηκε σχετικό ερώτημα με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στο εργοτάξιο του Σταθμού Ανάληψης του μετρό, για την τελετή ολοκλήρωσης της διάνοιξης των σηράγγων του έργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα