Τριχόπτωση: Αθώα ή μήπως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, βασισμένος στο άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας, η κακή διατροφή, οι ορμονολογικές διαταραχές και κυρίως η κληρονομικότητα είναι κάποια από τα βασικά αίτια της τριχόπτωσης σε άνδρες, αλλά και σε γυναίκες.

Η διάγνωση της τριχόπτωσης ως πάθηση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί, θα πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο δερματολόγο, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση με την εποχική τριχόπτωση. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενημερωθήκαμε από τον πλαστικό

χειρουργό και Επιστημονικό Διευθυντή της βραβευμένης ως η καλύτερη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών του κόσμου για το 2016, Advanced Hair Clinics, Δρ. Αναστάσιο Βεκρή.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Βεκρής, οι συνηθέστερες παθήσεις που εμφανίζουν αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής του ασθενή είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία είναι και η πιο συχνή και οφείλεται κυρίως στην κληρονομικότητα, η γυροειδής αλωπεκία, η οποία είναι μια αυτοάνοση κατάσταση και προσβάλλει τα δύο φύλα με την ίδια συχνότητα, η διάχυτη αλωπεκία, που προκύπτει ως αποτέλεσμα της διακοπής της φυσιολογικής εξέλιξης του κύκλου ζωής των τριχών και οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και η ουλωτική αλωπεκία, που οφείλεται στην καταστροφή του τριχοθυλακίου και στην αντικατάστασή του με ουλώδη ιστό.

Η άμεση αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι σημαντική και μία από τις πιο πρωτοποριακές και επαναστατικές μεθόδους της θεραπείας της, είναι η μέθοδος PRP ή αλλιώς αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη των αιμοπεταλίων του αίματος του ίδιου του ασθενή αποκαθίσταται η πυκνότητα του τριχωτού της κεφαλής. Η διαδικασία είναι απλή, απόλυτα ασφαλής, ανώδυνη και σύντομη με φυσικό αποτέλεσμα. Ο γιατρός, μετά από φυγοκέντρηση του αίματος του ίδιου του ασθενή, ώστε να απομονωθεί το -πλούσιο σε αιμοπετάλια- πλάσμα (Platelet Rich Plasma), προχωρά σε έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στις περιοχές αραίωσης, επανενεργοποιώντας τα βλαστοκύτταρα και αποκαθιστώντας τη λειτουργία των τριχοθυλακίων.

Η θεραπεία εφαρμόζεται είτε ως ενέσιμη με μικρή ατραυματική βελόνα, είτε με dermapen (ειδικό εργαλείο που προκαλεί μικρονυγμούς στην επιφάνεια του τριχωτού) και σπάνια απαιτείται τοπική αναισθητική κρέμα. Πρόκειται για μια σπουδαία μέθοδο αφού αποκαθιστά την πυκνότητα του τριχωτού της κεφαλής προκαλώντας φύτρωση νέων μαλλιών, ενδυναμώνοντας τα ήδη υπάρχοντα και λειτουργώντας προληπτικά εμποδίζοντας περαιτέρω απώλεια τους.

Δρ Αναστάσιος Βεκρής Advanced Hair Clinics

The post Τριχόπτωση: Αθώα ή μήπως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα; appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα