Το ζώδιό σου επηρεάζει την υγεία σου (;)

Οι νέες εξελίξεις στην αστρολογία θέλουν να αλλάζουν όσα ξέραμε για τα ζώδια. Με την ένταξη ενός παραπάνω ζωδίου, του Οσφιούχου, έγινε μια ανακατάταξη στις ημερομηνίες, που έφερε τα πάνω-κάτω!

Με αυτή τη νέα αλλαγή, το doctoranytime, αν και δεν πιστεύει επιστημονικά στα ζώδια, αναρωτιέται για τη σύνδεση μεταξύ

ζωδίων και υγείας. Πώς επηρεάζει η ημερομηνία γέννησής μας την υγεία μας; Έχουν οι Αιγόκεροι περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν σχιζοφρένεια από τους Τοξότες;

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι στενά συνδεδεμένος με τα κόκαλα και ειδικά με τα γόνατα. Οι Αιγόκεροι είναι δυναμικοί και με αυτοπεποίθηση, χαρακτηριστικά που μπορεί να οδηγήσουν, όμως, και σε επιμονή και ισχυρογνωμοσύνη, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να οδηγήσουν σε εύθραυστα κόκαλα και αδύναμες αρθρώσεις

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι συνδεδεμένος με τα πόδια, τα χέρια και γενικότερα την κίνηση.
Ο Ουρανός είναι υπεύθυνος για τα νευρικά ερεθισμάτα στους ανθρώπους αυτού του ζωδίου. Αν το ζώδιο αυτό δεν αφιερώνει τον κατάλληλο χρόνο για να αναπνεύσει σωστά και να χαλαρώσει, οι αστρολόγοι πιστεύουν πως ο γρήγορος ρυθμός του θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρθρίτιδα, καρδιακά προβλήματα, πρησμένα άκρα, φλεβίτιδα, άσθμα, αλλά και την αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Ιχθύς

Το νευρικό σύστημα είναι κεντρικό σημείο στην υγεία των Ιχθύων. Λόγω της αυξημένης αισιοδοξίας τους, διατρέχουν τον κίνδυνο της απογοήτευσης. Αν αυτή η απογοήτευση είναι συντριπτική, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στα πόδια (όπως κάλους) και δημιουργεί ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, με συνέπεια να είναι ευάλωτοι σε αρκετές ασθένειες.

Κριός

Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, τον εγκέφαλο και τις παθήσεις τους. Οι κριοί τείνουν να σκέφτονται πολύ κάποια πράγματα μέχρι το σημείο να παθαίνουν πονοκεφάλους, θέματα στα δόντια, το σαγόνι, μέχρι και κηλίδες στο πρόσωπο.

Ταύρος

Η Αφροδίτη κυβερνά το ζώδιο του Ταύρου και ελέγχει το κάτω σαγόνι, το λαιμό, αλλά και την παραγωγή ινσουλίνης. Ένας ισχυρός και υγιής Ταύρος μπορεί να έχει καλή ακοή και ωραία δόντια, αλλά ταυτόχρονα είναι επιρρεπής σε κρυολογήματα. Ένας εξασθενημένος Ταύρος είναι συχνά επιρρεπής σε λοιμώξεις του λαιμού, θυρεοειδή, αμυγδαλίτιδα, αλλά και λοιμώξεις του αυτιού, όταν είναι ιδιαίτερα ανήσυχος ή πεισματάρης

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι κυβερνώνται από τον Ερμή, ο οποίος σχετίζεται με τα διπλά μέρη του σώματος (χέρια, πόδια, κλπ), όπως επίσης και το αναπνευστικό σύστημα. Ως εκ τούτου, ένας υγιής Δίδυμος τείνει να παθαίνει το κοινό κρυολόγημα, ενώ ένας αποδυναμωμένος Δίδυμος είναι επίσης ευαίσθητος στη γρίπη, στο βήχα και τη τενοντίτιδα.

Καρκίνος

Τα “Καβούρια” έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με το στομάχι και το πεπτικό σύστημα, ο οποίος είναι και ο λόγος που είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί. Όταν θάβουν τα συναισθήματά τους και δεν εξωτερικεύουν το θυμό ή τον πόνο, η επιρροή του φεγγαριού μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία και εντερικές ασθένειες.

Λέων

Ο Λέων κυβερνά την καρδιά και το αίμα. Είναι από τη φύση του άνθρωπος με αυτοπεποίθηση και αγάπη για τον έλεγχο, οπότε αν κάτι τους προκαλεί να αισθάνονται διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μέση, καρδιακές παθήσεις, όπως και προβλήματα στον ύπνο.

Παρθένος

Το ζώδιο της Παρθένου κυβερνά την πρόσληψη τροφής και τα συναφή όργανα, ιδιαίτερα το στομάχι και τα έντερα. Έχει την τάση να βιάζεται και να μην δίνει την απαραίτητη σημασία στα πράγματα. Χωρίς τη σωστή ξεκούραση για αποφόρτιση από το τόσο πιεστικό τους πρόγραμμα, μπορεί να πάθει έλκος, δυσκοιλιότητα, αλλά και τροφικές αλλεργίες.

Ζυγός

Το ζώδιο του Ζυγού είναι στενά συνδεδεμένο με τα έντερα επεξεργασίας της τροφής, καθώς και τα περιττώματα. Η Αφροδίτη έχει δικαιοδοσία στο Ζυγό και ελέγχει τις λειτουργίες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Οι Ζυγοί ζουν για την ευχαρίστηση (τόσο να ευχαριστούν, όσο και να ευχαριστιούνται), αλλά αν δεν εξισορροπούνται τα δύο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αφόδευσης.

Σκορπιός

Αν ένας από τη φύση του δυναμικός Σκορπιός είναι πολύ ζηλιάρης ή ψυχαναγκαστικός, ή εάν η αρνητικότητα κυριαρχεί σε όσα κάνει, ο Πλούτωνας μπορεί να διαταράξει το αναπαραγωγικό του σύστημα και τις ορμόνες του. Πιθανά προβλήματα μπορεί να αφορούν την έμμηνο ρύση, λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, και τον διαβήτη.

Toξότης

Τα θέματα των μηρών, των γοφών, του συκωτιού και της όρασης αφορούν αρκετά τους Τοξότες, κυρίως λόγω της κυριαρχίας του Δία. Τα προβλήματα υγείας μπορεί να είναι από διαταραχή της όρασης και της σπονδυλικής στήλης μέχρι θέματα στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Φυσικά, η ιατρική αστρολογία είναι απλά μια θεωρία και για πολλούς το ζώδιό τους δεν συμπίπτει με τα συμπτώματα ή τις παθήσεις τους.

Για μια πιο έγκυρη άποψη, πάντα να απευθύνεσαι στους γιατρούς του doctoranytime, εκεί ξέρεις ότι είσαι σε καλά χέρια.

The post Το ζώδιό σου επηρεάζει την υγεία σου (;) appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα