Μέθοδος Invisalign : Τι είναι και πόσο διαρκεί

Γράφει ο Αγγελάκης Δημοσθένης, Ορθοδοντικός συνεργάτης του doctoranytime.gr

Η μέθοδος Invisalign αποτελείται από μια σειρά λεπτούς διαφανείς νάρθηκες (aligners) για τα επάνω και / ή τα κάτω δόντια, οι οποίοι έχουν σχήμα πετάλου και εφαρμόζουν πάνω στα δόντια όπως ακριβώς ένα γάντι ταιριάζει στο χέρι. Οι νάρθηκες αυτοί, σταδιακά, μετακινούν και ισιώνουν τα στραβά δόντια χωρίς να χρησιμοποιούνται τα κλασικά «σιδεράκια».

Μετά από δύο εβδομάδες αντικαθιστούμε τους παλιούς νάρθηκες με καινούργιους που θα συνεχίσουν τη μετακίνηση των δοντιών για άλλες δύο εβδομάδες

μέχρι να τοποθετήσουμε τους επόμενους κ.ο.κ. Έτσι συνεχίζεται η πρόοδος της θεραπείας με την ανά δύο εβδομάδες εναλλαγή των ναρθήκων μέχρι τη στιγμή που ο τελευταίοι νάρθηκες θα επιφέρουν το τελικό ίσιωμα των δοντιών μετακινώντας τα στις τελικές τους (ίσιες) θέσεις.

Ανάλογα με τη βαρύτητα του ορθοδοντικού προβλήματος μια θεραπεία με τη μέθοδο INVISALIGN μπορεί να διαρκέσει από (8) οκτώ έως (18) δεκαοκτώ μήνες και να απαιτήσει αντίστοιχο αριθμό ναρθήκων για την πάνω και κάτω οδοντοστοιχία.

Με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να επιλέξουμε ποιά δόντια και σε ποιά οδοντοστοιχία επιθυμούμενα ισιώσουμε αφού ανάλογα θα παρασκευασθούν οι διαφανείς νάρθηκες.

Η μέθοδος ΙNVISALIGN αποτελεί τη θεραπεία εκλογής για πολυάσχολους ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους χωρίς τις αισθητικές δεσμεύσεις που προκαλούν τα κλασσικά «σιδεράκια» και χωρίς αλλαγές στην ποιότητα της ζωής τους.

Οι νάρθηκες ΙNVISALIGN θεραπεύουν μια σειρά ορθοδοντικών προβλημάτων όπως είναι:

στραβά δόντια,δόντια με κλίσεις ή στροφές,συνωστισμοί δοντιών που δε χωρούν στις οδοντοστοιχίες,μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια,δόντια που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους.

Λόγω του ότι οι νάρθηκες είναι διαφανείς, άνετοι και κινητοί δεν ενοχλούν στην καθημερινή ζωή ούτε στο φαγητό ή τις άλλες δραστηριότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι και η στοματική υγιεινή βελτιώνεται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με νάρθηκες ΙNVISALIGN

Κάθε νάρθηκας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο και τον επόμενό του και μετακινεί σταδιακά για δύο εβδομάδες τα δόντια προς τις τελικές τους (ίσιες) θέσεις.

Μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν βελτιώσει το χαμόγελο και την υγεία του στόματός τους χάρη στους νάρθηκες ΙNVISALIGN και ο αριθμός τους αυξάνει συνεχώς.

Οφέλη από την ορθοδοντική θεραπεία INVISALIGN

H κακή θέση των δοντιών ή των γνάθων του προσώπου μπορεί να απειλήσει την υγεία και την ομορφιά ενός ανθρώπου. Τα στραβά δόντια δημιουργούν δυσκολίες στο καθημερινό βούρτσισμα, την ομιλία και τη μάσηση της τροφής. Επίσης επηρεάζουν την καλή λειτουργία της άνω και κάτω οδοντοστοιχίας με αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία των αρθρώσεων του στόματος.

Με την ορθοδοντική θεραπεία αποκαθιστούμε την καλή επαφή των δοντιών κατά τη μάσηση και την ομιλία,απομακρύνουμε τους παράγοντες που δυσκολεύουν το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και βελτιώνουμε σημαντικά την εμφάνιση και την ομορφιά του προσώπου. Έτσι τα δόντια και τα ούλα δε φθείρονται και παραμένουν γερά για μια ολόκληρη ζωή. Ελαττώνεται έτσι η πιθανότητα τερηδονισμού των δοντιών και εμφάνισης ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας. Αυτό συνεπάγεται λιγότερες επισκέψεις στον Οδοντίατρο και μικρότερη ανάγκη για χρονοβόρες και δαπανηρές οδοντιατρικές εργασίες (προσθετικές εργασίες, εμφράξεις ή απονευρώσεις δοντιών)

Η μέθοδος INVISALIGN επιτυγχάνει όλα τα παραπάνω με τον πλέον βιολογικά ήπιο τρόπο και η χρήση των ναρθήκων αισθητικά περνά σχεδόν απαρατήρητη για τον ασθενή και το περιβάλλον του. Οι ασθενείς κάνουν άφοβα ορθοδοντική θεραπεία χωρίς αισθητικούς, κοινωνικούς ή επαγγελματικούς περιορισμούς, όπως δυστυχώς συμβαίνει με την κλασσική Ορθοδοντική.

Με αυτό τον τρόπο η μέθοδος INVISALIGN χαρίζει ένα υπέροχο χαμόγελο και ομορφαίνει το πρόσωπο του ανθρώπου, επιδρώντας θετικά στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού όταν η εμφάνιση του προσώπου βελτιώνεται ο άνθρωπος νιώθει περισσότερη άνεση και εμπιστοσύνη για τον εαυτό του με θετικό αντίκτυπο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Να τονίσουμε πάντως για άλλη μια φορά πως η Ορθοδοντική θεραπεία επιβάλλεται για λόγους υγείας του στόματος πριν και πάνω από οποιαδήποτε αισθητική βελτίωση.

The post Μέθοδος Invisalign : Τι είναι και πόσο διαρκεί appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα