Ο Ακης ζήτησε και πάλι αναστολή της ποινής του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Ακης ζήτησε και πάλι αναστολή της ποινής του Πέμπτη, Σεπτέμβριος 22, 2016 - 16:54

Τη δεύτερη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του κατέθεσε χθες, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας υπεραμύνθηκε για ακόμα μία φορά της αθωότητάς του και ζήτησε από τους δικαστές να του «δείξουν» την έξοδο από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

«Είμαι παντελώς αθώος! Οι συνθήκες κράτησης στις Φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες» είπε ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ενώ παρούσες στο δικαστήριο ήταν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.
«Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του, το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής» ανάφερε ο συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος, ζητώντας από τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας να δείξουν επιείκεια απέναντί του.

Πρόβλημα υγείας

Ο κ. Παγορόπουλος επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός (εγχειρήσεις στα μάτια και εγκεφαλική ατροφία) και υποστήριξε ότι, 4,5 χρόνια μετά τη σύλληψή του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί, καθώς έχει μόνιμη διαμονή και δεν είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αιτήσεως και η απολογία του πρώην υπουργού αναμένονται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα