Γυναικολογικά θέματα μετά το καλοκαίρι: Μήπως σε ακολούθησαν στην επιστροφή;

Μπορεί ο Αύγουστος να έχει φύγει, κάποια προβλήματα του καλοκαιριού, όμως, μπορούν να συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν. Αν και λοιπόν το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από την ξεγνοιασιά και την ελευθερία του, μια γυναίκα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κατά τους μήνες αυτούς.

Με το doctoranytime, όμως, είσαι σε καλά χέρια! Αναζητήσαμε και συγκεντρώσαμε τις πιο πιθανές και συνηθέστερες λοιμώξεις που εμφανίζουν οι γυναίκες και ευθύνονται στις καλοκαιρινές συνήθειες. Όπως επισημαίνει και ο Δρ. Αθανάσιος

Παπανικολάου, Γυναικολόγος- Μαιευτήρας και συνεργάτης του doctoranytime: “Αποτελεί γεγονός ότι μία από τις πιο κοινές αιτίες επισκεψιμότητας της γυναίκας στο γυναικολόγο είναι η εμφάνιση κάποιας κολπίτιδας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες και μετά το πέρας αυτών. Οι κολπίτιδες ταλαιπωρούν πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών και αρκετές φορές υποτροπιάζουν, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βιώνει καθημερινά άσχημα συμπτώματα και ενοχλήσεις όπως καύσος, κνησμός και δύσοσμες εκκρίσεις.”

Διαταραχή του γυναικείου γεννητικού κύκλου

Η διαταραχή του γυναικείου γεννητικού κύκλου συμβαίνει για διάφορους λόγους που δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικοί. Η αλλαγή του περιβάλλοντος και της θερμοκρασίας λόγω των ταξιδιών, η αυξημένη κατανάλωση αλκόολ, η έντονη συναισθηματική φόρτιση ή το άγχος, αλλά και το συχνό κολύμπι σε κρύα νερά, μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο μιας γυναίκας. Αν παρατηρείς πως η περίοδός σου δεν επανέρχεται στο κανονικό πρόγραμμα και μετά την επιστροφή σας από τις διακοπές, είναι καλό να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας.

Κολπίτιδα

Η κολπίτιδα είναι μια φλεγμονή του κόλπου που προκαλείται από μικρόβια που βρίσκονται στην άμμο, των βρώμικων νερών πισίνας ή της θάλασσας, αλλά και λόγω της διαταραχής της ισορροπίας της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του κόλπου. Η πιο κοινή κολπίτιδα είναι μυκητασιακή κολπίτιδα οφειλόμενη κυρίως στον μύκητα Candida albigans, από όπου έχει πάρει και το όνομα της, καντιντίαση. Έτσι, όταν αφήνουμε το βρεγμένο μαγιό για αρκετή ώρα, όταν δεν αλλάζουμε συχνά ταμπόν και δεν υπάρχει συχνή καθημερινή πλύση της περιοχής, ο κίνδυνος για την εμφάνιση κολπίτιδας αυξάνεται. Για την αντιμετώπισή της, ενώ αρκετοί ισχυρίζονται πως επαρκεί η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατήρηση της ισορροπίας της βακτηριακής χλωρίδας, πάντα μία επίσκεψη στο γυναικολόγο είναι απαραίτητη για να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Σαλπιγγίτιδα

Η σαλπιγγίτιδα αποτελεί μια φλεγμονή των σαλπιγγών, που όμως μπορεί να επηρεάσει και τις ωοθήκες του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Στο μεγαλύτερο ποσοστό, μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής με τα χλαμύδια να αποτελούν τους πλεον πιθανούς μικροοργανισμούς που ευθύνονται για την πάθηση αυτή, που έχει τα αίτιά της στην συχνή εναλλαγή συντρόφων. Έτσι, η προφύλαξη είναι πάρα πολύ σημαντική. Επίσης, οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγεται το κολύμπι σε πολύ κρύα νερά. Σε περίπτωση λοίμωξης, όμως, η θεραπεία γίνεται επιτακτική με χορήγηση κατάλληλης αντιβίωσης, μιας και η χρόνια σαλπιγγίτιδα μπορεί να προκαλέσει και υπογονιμότητα.

Κυστίτιδα

Η κυστίτιδα είναι μια συχνή ουρολοίμωξη που δυσκολεύει τις γυναίκες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο 90% των περιπτώσεων, κύριο αίτιο για την εμφάνιση της κυστίτιδας είναι το μικρόβιο E.Coli, αλλά και άλλα όπως ο στρεπτόκοκκος, σταφυλόκοκκος και τα χλαμύδια. Επιπλέον αίτιο εμφάνισης κυστίτιδας είναι η συχνή σεξουαλική επαφή, το κολύμπι σε αμφιλεγόμενα νερά, αλλά και η παραμέληση συχνής καθαριότητας της περιοχής

Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν τρομακτικά, όμως με το doctoranytime δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς, είσαι σε καλά χέρια. Με την νέα εκστρατεία του doctoranytime έχεις ειδικές τιμές για τον γυναικολογικό έλεγχο και τον ενδοκολπικό υπέρηχο. Έτσι, μπορείς πλέον να κρατήσεις μόνο τις καλές αναμνήσεις του καλοκαιριού!

Κλείσε τώρα ραντεβού με Γυναικολόγο μέσα από το doctoranytime!

The post Γυναικολογικά θέματα μετά το καλοκαίρι: Μήπως σε ακολούθησαν στην επιστροφή; appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα