5+1 συμβουλές για να ξυπνάς με ενέργεια

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που δυσκολεύονται πολύ να σηκωθούν το πρωί; Συνηθίζεις να κλείνεις το ξυπνητήρι και να αλλάζεις απλώς πλευρό; Μήπως όταν ξυπνάς νιώθεις αδυναμία και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πότε θα ξανακοιμηθείς; Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να καταφέρεις να ξυπνάς πάντα με ενέργεια και ζωντάνια το πρωί και να έχεις μια γεμάτη και δημιουργική ημέρα.

Γιατί η αρχή της ημέρας είναι αυτή που θα καθορίσει συνήθως και τη συνέχειά της…

Κοιμήσου νωρίς το βράδυ- όσο πιο νωρίς

κοιμηθούμε το βράδυ τόσο πιο εύκολο είναι ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί. Και όσο πιο νωρίς ξυπνήσουμε τόσο περισσότερη ενέργεια νιώθουμε. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι το να ξυπνά κανείς νωρίς το πρωί αυξάνει την έκκριση συγκεκριμένων ορμονών και έτσι, το σώμα μας αποκτά γρήγορα ενέργεια.

Όταν λέμε νωρίς τι εννοούμε;- Έχει παρατηρηθεί ότι το σώμα μας ανταποκρίνεται καλύτερα στο πρωινό ξύπνημα, όταν αυτό πραγματοποιείται ανάμεσα στις 6 και 8,30 το πρωί. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζει και η ώρα που κάποιος θα πέσει για ύπνο, καθώς είναι εξίσου απαραίτητο ένας οργανισμός να κοιμάται αρκετές ώρες για να νιώθει ξεκούραστος. Για να καταφέρεις, επομένως, να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί, καλό θα ήταν να κοιμάσαι νωρίς το βράδυ.

Άσε το φως του ήλιου να μπει στο δωμάτιο- Ο οργανισμός μας λαμβάνει το σήμα ότι πρέπει να ξυπνήσει και να σηκωθεί μέσα από το φως του ήλιου. Γι΄αυτό, τα πρωινά άσε το φως του να μπει μέσα στο υπνοδωμάτιό σου και να δώσει σήμα στο σώμα σου ότι μια νέα μέρα ξεκινά και πρέπει να την αδράξεις!

Ξύπνα λίγο νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεις – Αν σκοπεύεις να ξυπνήσεις στις 7 το πρωί, βάλε το ξυπνητήρι στις 6:45 ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο να ετοιμαστείς με την ησυχία σου. Προσπάθησε επίσης να μην αναβάλλεις την αφύπνιση, διότι το σώμα σου μπερδεύεται και νιώθεις αδύναμος για λίγη ώρα αφότου ξυπνήσεις.

Εμπλούτισε το πρωινό σου- Μετά από έναν καλό ύπνο, ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από ενέργεια, γι’ αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απλώς να φας πρωινό, αλλά ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και ακόρεστα λιπαρά. Να θυμάσαι ότι και το δεκατιανό είναι ένα σνακ που δεν θα πρέπει να παραλείπεις, διότι αναπληρώνει την ενέργεια που έχεις χάσει από το πρωί. Προτίμησε κάτι υγιεινό και χαμηλό σε θερμίδες.

Κάνε πρωινή γυμναστική- Η άσκηση είναι γνωστό ότι κρατά σε εγρήγορση το σώμα μας και έτσι, μας χαρίζει ενέργεια και ζωντάνια. Αν εντάξεις την καθημερινή πρωινή γυμναστική στο πρόγραμμα σου, θα δεις την αλλαγή τόσο στο σώμα σου όσο και στη διάθεσή σου και μάλιστα, πολύ γρήγορα. Δεν είναι απαραίτητο να γυμναστείς πολλή ώρα. Αρκεί ένα 10λεπτο ήπιας άσκησης για να ξεκινήσεις την ημέρα σου δυνατά!

Επιμένει η αδυναμία που νιώθεις το πρωί;

Αν παρόλα αυτά, η πρωινή έλλειψη ενέργειας επιμένει ή συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε θα πρέπει να επισκεφθείς άμεσα έναν ειδικό, ώστε να διαπιστωθεί αν υποκρύπτεται κάποια παθολογική κατάσταση που θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Συμπτώματα όπως η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κόπωση και η εξάντληση που επιμένουν θα πρέπει να μας οδηγήσουν άμεσα στον γιατρό.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού εντελώς δωρεάν μέσω του doctoranytime και να διαπιστώσεις εύκολα για ποιο λόγο νιώθεις υπνηλία μέσα στη μέρα.

The post 5+1 συμβουλές για να ξυπνάς με ενέργεια appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα