Ξέσπασμα Μεϊμαράκη κατά Ζωής: Είναι γαϊδουριά να σε περιμένουμε δυο ώρες

Δεν έχει προηγούμενο το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή την νέα καθυστέρηση 75 λεπτών της Προέδρου της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τον πρώην Πρόεδρο να απευθύνεται εξοργισμένος στην κα Κωνσταντοπούλου λέγοντάς της ότι με τη συμπεριφορά της δεν εμπνέει το σεβασμό των βουλευτών και πως είναι γαϊδουριά να έχει αφήσει τους βουλευτές να την περιμένουν δύο ώρες. Ο καυγάς ξεκίνησε όταν η Όλγα

Κεφαλογιάννη ζήτησε εξηγήσεις για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η διαδικασία της συνεδρίασης με ακρόαση του προέδρου της εξεταστικής για τη Siemens Σήφη Βαληράκη επισημαίνοντας και το θέμα της καθυστέρησης έναρξης της συνεδρίασης.

Η Πρόεδρος της Βουλής άφησε υπαινιγμούς για βουλευτές που εξαφανίστηκαν από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής για την ΕΡΤ εννοώντας την κα Κεφαλογιάννη, ωστόσο την πρόκληση δεν άφησε αναπάντητη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος και αυτός χθες δεν ψήφισε καθώς όπως είπε ερώτησε τέσσερις φορές την Πρόεδρο της Βουλής για την ώρα που θα τελειώσει η συνεδρίαση και δεν πήρε απάντηση. «Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε δυο ώρες να περιμένουμε κατά σύστημα. Είναι επίσης γαϊδουριά να μην μας λέτε τι ώρα θα τελειώσουμε. Δεν είναι συμπεριφορά Προέδρου που θέλει να την σέβονται. Εγώ σαν γαϊδούρι εδώ έχω έρθει και περιμένω. Και μπαίνετε με δυο ώρες καθυστέρηση και μας κάνετε και παρατήρηση» είπε εξοργισμένο ο κ.Μεϊμαράκης.

Η κα Κωνσταντοπούλου έκανε νέα παρατήρηση λέγοντας στον κ. Μεϊμαράκη ότι από την προηγούμενη ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής δεν θα έπρεπε να της απευθύνεται με αυτό το ύφος. «Δεν δέχομαι τέτοια μαθήματα από εσάς. Εγώ δεν έστησα ποτέ τους συναδέλφους μου» είπε ο κ. Μεϊμαράκης με την Πρόεδρο της Βουλής να του λέει ότι δεν έχει πλέον τον λόγο. «Αφήστε τα αυτά σε μένα. Αυτά άλλου. Με την συμπεριφορά σας δεν μου προκαλείτε κανένα σεβασμό. Άντε μπράβο» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η κα Κωνσταντοπούλου θέλησε να απαντήσει λέγοντας στον κ. Μεϊμαράκη ότι έχει προβληθεί από δημοσιεύματα που ερμηνεύουν την χθεσινή απουσία του από την ψηφοφορία για την ΕΡΤ. Η νέα αναφορά της Προέδρου προκάλεσε εκ νέου οργισμένη αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη ο οποίος αντιγύρισε τη μομφή στην Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «Επειδή εσείς κάνατε την τούμπα με την δική σας ψήφο και από το «όχι» πήγατε στο «παρών» δεν θα την πληρώσουν άλλοι. Την κάνατε γυριστή χθες με τον κ. Ταγματάρχη. Και δεν είναι η μόνη φορά».

Τα αίματα άναψαν ξανά αργότερα όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας "όταν με σέβεστε θα σας σέβομαι, όταν μου γελάτε θα σας γελάω". "Εγώ θα σας χαμογελάω ακόμα κι αν αυτά που λέτε προκαλούν γέλιο" απάντησε η πρόεδρος της Βουλής με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ανταπαντάει "μην με προσβάλλεται με αυτόν τον τροπό. Δεν αξίζετε".

Keywords
Τυχαία Θέματα