«Στρατό» στην Κεντρική Ελλάδα φτιάχνει ο Κώστας Μπακογιάννης

Του Σταύρου Παπαντωνίου

Με πολύ προσεκτικό τρόπο και μακρυά από τις εξελίξεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που «καίνε», κινείται το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο νεαρός περιφερειάρχης μάλιστα, έχει βρει έναν πολύ δυναμικό και διαδραστικό τρόπο, όχι μόνο για να εντοπίζει τα προβλήματα της περιφέρειας του, αλλά παράλληλα και για να δημιουργεί ένα σύστημα συνομιλητών και φίλων του. Στο πλαίσιο αυτό ο φέρεπλις πολιτικός, συμμετέχει σε δημοτικά συμβούλια της περιφέρειας του, λειτουργώντας άτυπα και ως … Δήμαρχος της κάθε περιοχής.

Ενδεικτικά μόνο , το τελευταίο

διάστημα ο Μπακογιάννης, έχει συμμετάσχει σε δημοτικά συμβούλια, στην Κάρυστο, στο Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, στο Δήμο Αλιάρτου –Θεσπιέων, στο Δίστομο και αλλού. Ο περιφερειάρχης κυριολεκτικά «οργώνει» την περιφέρεια του και είναι συνέχεια σε ένα αυτοκίνητο, "σαρώνοντας" την περιφέρεια του και πηγαίνοντας σε όλα τα χωριά, όπου συνομιλεί με τις τοπικές αρχές, κοινωνικούς φορείς και φυσικά δημότες.
«Με αυτό τον τρόπο δεν δείχνει μόνο έμπρακτο ενδιαφέρον για την περιοχή του , αλλά φτιάχνει πυρήνες σε όλη την κεντρική Ελλάδα» λέει στα parapolitika.gr Δήμαρχος που μιλάει πολύ συχνά με τον περιφερειάρχη, επαινώντας παράλληλα το έργο του.
Την ίδια ώρα ο Μπακογιάννης, προερχόμενος από πολιτική οικογένεια με εμπειρία, κάνει και τις διεθνείς επαφές , απαραίτητες στην πολιτική και τις προβάλει ανάλογα. Πρόσφατα υποδέχτηκε στην περιφέρεια την Επίτροπο κ. Cretu.
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να μας επισκέπτεται σήμερα. Είναι δε μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ίδια η Επίτροπος δείχνουν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και την ευαισθησία τους στη χώρα μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε» δήλωσε ο Μπακογιάννης που περιόδευσε με την επίτροπο.

Πολιτισμός και διαπροσωπικές σχέσεις

Οι πολύ προσεκτικές κινήσεις του Μπακογιάννη σε όλα τα επίπεδα, ο οποίος φαίνεται ότι έχει μια καλοδουλεμένη στρατηγική, συνεχίζονται και στο θέμα του πολιτισμού. Πρόσφατα ο νεαρός πολιτικός υπέγραψε σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων για το έργο της Αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών, προϋπολογισμού 1.700.00,00 ευρώ.
«Έχουμε τη μεγάλη ευλογία να βρίσκονται στην Περιφέρειά μας, οι Δελφοί, με πολιτιστικά μνημεία που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα και ιστορία που φτάνει στα πέρατα της γης. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την σπουδαία αυτή πολιτιστική μας κληρονομιά, να τη διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε ανέγγιχτη από το χρόνο, ασφαλή και προσβάσιμη στους πολίτες όλου του κόσμου» δήλωσε μετά την υπογραφή ο Μπακογιάννης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης, θα συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια μεθοδικότητα , σε επίπεδο πάντα τοπικής αυτοδιοίκησης , φτιάχνοντας ένα στρατό συμμάχων, στην περιφέρεια του, πράγμα πάντα πολύτιμο στην πολιτική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πριν από περίπου ένα μήνα, έγινε κουμπάρος σε γάμο στην Λαμία, φίλου του δικηγόρου, ενώ άνθρωποι που τον ζουν από κοντά, λένε πως επενδύει πολύ στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα