Κακλαμάνης: "Θα ψηφίσω ο,τι και η πλειοψηφία του κόμματος μου"

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, κος Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Ερωτηθείς τι θα συνέβαινε αν αντίστοιχο επεισόδιο με αυτό που συνέβη χθες με την κ. Κωνσταντοπούλου το έχει πράξει ο κ. Μειμαράκης ως πρόεδρος

της Βουλής ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι:

Είναι σίγουρο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ζητήσει την αποπομπή του κ. Μειμαράκη.
Το χθεσινό νομίζω ήτανε ατόπημα, μπορεί να έχει την άποψη της η πρόεδρος της Βουλής αλλά μπορούσε αυτή την άποψη να την διατυπώσει τηλεφωνικά ή και με προσωπική παρέμβαση στον πολιτικό ή τον φυσικό προϊστάμενο της Αστυνομίας.
Στον δρόμο έξω μπροστά σε έναν Ταξίαρχο ο οποίος φόραγε τη στολή του άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε ενδεχομένως να απαντήσει όπως θα ήθελε πιθανότατα, νομίζω ότι ήταν λάθος το οποίο δεν συνεισφέρει πουθενά.
Δεν έχουμε καμία δουλειά να παρεμβαίνουμε εμείς στο έργο της Αστυνομίας.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να τεθεί πρόταση μορφής για την πρόεδρο της Βουλής ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας σημείωσε ότι: "Είναι νωρίς να συζητάμε τέτοια πράγματα και να σας πω ότι έχουνε γίνει και πράγματα στην Βουλή που είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αυτά δεν βγαίνουν προς τα έξω.

Το εκρηκτικό του χαρακτήρα της προέδρου γίνεται αιτία να βγαίνουν άλλα πράγματα προς τα έξω, προς τα οποία θα έλεγα όχι μόνο το κομμάτι του προεδρείου που είναι στην αντιπολίτευση διαφωνεί αλλά καμιά φορά και το προεδρείο που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα σήμερα έχουμε διάσκεψη προέδρων εγώ θα ζητήσω να ενημερωθώ γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενημερωθεί πχ για την επιστολή του κ. Μάρδα προς την κα Κωνσταντοπούλου που ζητάει τα διαθέσιμα ή τα αποθεματικά της Βουλής όπως τα έχει ζητήσει από όλους τους άλλους δημόσιους και μη φορείς. Δεύτερον θα μπει και αυτό το θέμα που λέτε και τρίτον έχουμε καθυστερήσει στο να συγκροτήσουμε την επιτροπή για το πόθεν έσχες. Κόσμος πάει και έρχεται, λίστες κυκλοφορούν αριστερά και δεξιά και η Επιτροπή του πόθεν έσχες της Βουλής με τις διευρυμένες πλέον αρμοδιότητες δεν έχουν ακόμα συγκροτηθεί.
Υπάρχουν άλλα θέματα εσωτερικής λειτουργίας της Βουλής που οφείλω να πω ότι έχει μπει και μια τάξη αλλά αυτά αφορούν τα εσωτερικά μας.

Για τις αποφάσεις που πήρε η ΝΔ στο Πολιτικό Συμβούλιο ο πρώην υπουργός τόνισε ότι: "Πρώτον ότι το θέμα της «συμφωνίας» δεν είναι θέμα για να επιλύσουμε τα εσωκομματικά μας προβλήματα . Αδικούμε το ίδιο το θέμα και όσοι το σκέφτονται έτσι αδικούν τους εαυτούς τους.

Δεύτερον με πρόταση που εγώ έκανα και υιοθετήθηκε από άλλους όπως την κα Κεφαλογιάννη, τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Μπούρα θα γίνει σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασίσει . Το τονίζω αυτό γιατί είδα εκ των υστέρων ότι ανεξάρτητα από την σύγκλιση που απεδέχτηκε ο αρχηγός του κόμματος ότι την τελική απόφαση θα την πάρει ο πρόεδρος του κόμματος. Δεν ήταν αυτή η συζήτηση που κάναμε.
Η συζήτηση που κάναμε και μάλιστα ενδεικτικά είπα ότι εγώ μπορεί να είμαι προς το Όχι αλλά αν η πλειοψηφία τα ων συναδέλφων μου αποφασίσει Ναι θα πάω στην Βουλή και να ψηφίσω Ναι και θα πάμε συγκροτημένα σαν σοβαρό κόμμα και θα πέσουν 76 ή Ναι ή Όχι.
Το τρίτο που είπαμε είναι ότι περιμένουμε πρώτα να δούμε αυτή την θρυλούμενη «συμφωνία» η οποία όμως για να μπορούμε να τη συζητήσουμε θετικά πρέπει να έχει τρεις παραμέτρους.
Αναπτυξιακά μέτρα, παραγωγικά μέτρα και μέτρα τα οποία θα οδηγούν στην σταδιακή μείωση της ανεργίας.
Και το τέταρτον το οποίο το εισηγήθηκα πάλι εγώ και πρότεινα στον πρόεδρο αντί να συναντήσει τώρα στην Ρίγα την Μέρκελ και τον Γιούνκερ εντάξει ας τους δει και αυτούς, καλό είναι να δει τον Σαρκοζί και να μιλήσουν μαζί και να μας ενημερώσει για το όραμα που παρουσίασε και με το οποίο κέρδισε τις εκλογές τις τελευταίες περί νέας Ευρώπης.
Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της ΝΔ δεν μπαίνει σε αμφισβήτηση, σε αμφισβήτηση μπαίνει για ποια Ευρώπη μιλάει η ΝΔ γιατί δυόμισι χρόνια είχαμε ένα θυμιατό και θυμιατίζαμε την Ευρώπη των τραπεζών και των τραπεζιτών.
Δεν θέλουμε αυτή την Ευρώπη, αυτή είναι τουλάχιστον η άποψή μου. Άρα ο Σαρκοζί που ξεκίνησε μέσα στο Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα την κουβέντα για την νέα Ευρώπη οφείλουμε να τον πλαισιώσουμε να σταθούμε δίπλα του και να πείσουμε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα να κάνει στροφή.
Να σας πω ότι δεν είναι εικονική η διαφωνία Μέρκελ –Σοιμπλε. Ο Σόιμπλε εκπροσωπεί ένα κόσμο που φεύγει, η κα Μέρκελ φροντίζει για την υστεροφημία της. Μην εκπλαγείτε για αυτή την νέα Ευρώπη να δείτε και την κα Μέρκελ να συντάσσεται. Αυτές ήταν οι αποφάσεις της ΝΔ.

Για την συμφωνία με τους δανειστές τόνισε ότι: "Απ’ ότι κατάλαβα συμφωνία θα έχουμε τον Σεπτέμβριο δηλαδή συμφωνία –τρίτο μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα, Βαρουφάκη. Τότε είναι η κρίσιμη τοποθέτηση της ΝΔ, τώρα θα έχουμε μέτρα μόνο προκειμένου να πάρουμε 4-5 δις και από ότι ακούω είναι μέτρα φοροεισπρακτικά τα οποία εμείς τα πληρώσαμε ακριβά και που δεν έχουν σχέση και με την ιδεολογία μας. Είχαμε προδώσει την ιδεολογία μας. Εμείς είμαστε ένα κόμμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και υπέρ της μείωσης των φόρων δεν βλέπω γιατί πρέπει να τα ψηφίσουμε αυτά.
…Εξάλλου η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη εμάς, αν της λείψουν ψήφοι όπως είπε και ο κ. Θεοδωράκης θα της δώσει το ΠΟΤΑΜΙ.

Επίσης ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι :Όταν θα έρθει ο κ. Τσίπρας να φέρει αυτά τα μέτρα στη Βουλή θα ξεκινήσει λέγοντας την αλήθεια διότι τώρα ξέρετε τι λέει ο κ. Τσίπρας; Ελάτε να πολεμήσουμε όλοι μαζί για να επιτευχθεί ο στόχος να σκοτωθείτε για να δοξασθώ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, θα ξοδέψει και αυτός μέρος του προσωπικού του πολιτικού κεφαλαίου.
Αλλά το να με κατηγορούν εμένα για Τρόικα εσωτερικού, να μου λένε ο «ανάλγητος μνημονιακός» και αυτοί να φέρνουν αντί για 1 δις μέτρα 5 δις μέτρα και να θέλουνε να τα ψηφίσουμε χειροκροτώντας τους νομίζω ότι πάει πολύ.

Για την ΝΔ ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε: Αυτή τη στιγμή προέχει να τελειώνουμε με τις παλινωδίες της κυβέρνησης άμα τελειώσει η παλινωδία της κυβέρνησης η εκτίμησή μου είναι ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται το συνέδριο θα γίνει και θα με θυμηθείτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα