Εμφανίσθηκε ο 45χρονος που άρπαξε 1,2 εκατ ευρώ από security

Θύμα αδίστακτου κυκλώματος τοκογλύφων, που απειλούσαν ευθέως τον ίδιο και την οικογένειά του, ισχυρίζεται ότι είχε πέσει ο 45χρονος υπάλληλος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας από το Ηράκλειο που είχε πάρει περίπου 1.200.000 ευρώ και είχε εγκαταλείψει γυναίκα και παιδιά.

Με τις αστυνομικές αρχές να τον αναζητούν εντός και εκτός Ελλάδας, ο 45χρονος εμφανίστηκε ενώπιον της εισαγγελέως Ηρακλείου, συνοδευόμενος

από δύο δικηγόρους, για να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εν αναμονή των δικαστικών εξελίξεων βρίσκεται η υπόθεση του αστρονομικού ποσού των 1.200.000 εκατ. ευρώ που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ο 45χρονος που την Τρίτη παραδόθηκε και κατέθεσε στις αρχές τη δική του εκδοχή για τα χρήματα που έγιναν καπνός.

Μετά την λακωνική κατάθεση του στην αστυνομία και τον εισαγγελέα αναμένεται πλέον η άσκηση διώξεων- στη συνέχεια ο 45χρονος θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος που εκπροσωπεί νομικά την εταιρία σεκιούριτι ανέφερε ότι η εταιρία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και να μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του 45χρονου περί τοκογλύφων αποτελούν ευφάνταστα σενάρια και αν πραγματικά κινδυνεύει η ζωή του και έδωσε τα χρήματα τότε θα πρέπει να καταθέσει στη δικαιοσύνη ποιος τον απειλούσε και που έδωσε χρήματα.

Ο ίδιος τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο για τέτοιες περιπτώσεις είναι παράλογο καθώς μια ανάλογη υπόθεση για το δημόσιο αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται ισόβια ενώ για τις ιδιωτικές εταιρίες μια τέτοια πράξη τιμωρείται από 5 ως 10 χρόνια κάθειρξη. Μάλιστα επεσήμανε πως ο νόμος ουσιαστικά ενθαρρύνει την παραβατική συμπεριφορά και πως σε μια τέτοια περίπτωση κάποιος θα δικαστεί και μετά από λίγα χρόνια θα είναι έξω με το 1.200.000 ευρώ στα χέρια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα