Η ώρα των… πλουσίων σήμερα στην κυβερνητική

Του Γιάννη Χρηστάκου

Με αυστηρά μέτρα για όσους έχουν πλούτο και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αλλά και ισχυρή δόση αναλογικότητας για τα βάρη στην εθνική προσπάθεια, έρχεται απόψε στην κυβερνητική επιτροπή για συζήτηση το βασικό πλαίσιο ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Οι προτάσεις της κυβέρνησης συνδυάζονται και με την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου της δικαιοσύνης ώστε να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρόνο υποθέσεις απόκρυψης εισοδήματος, αποφυγής πληρωμής προστίμων, ψευδών στοιχείων , φορολογικής απάτης κ.α.

Στο νέο φορολογικό θα υπάρχουν μεγάλα βάρη για τους πλούσιους και

διαβάθμιση φοροδοτικής απόδοσης για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται και περαιτέρω επιβάρυνση και σε χαμηλότερα εισοδήματα αυτά των 30.000 ευρώ. Σε αυτό θα λαμβάνεται υπόψιν για πρώτη φορά η ιδιαιτερότητα του κάθε φορολογούμενου δηλαδή η οικογενειακή κατάσταση , η πηγή των εισοδημάτων , η περιουσία και αν αυτή αποφέρει εισόδημα κλπ.
Οι βασικές παράμετροι του φορολογικού έχουν συζητηθεί με τους θεσμούς και υπάρχει σύγκλιση σε αρκετά σημεία καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και οι εταίροι πάντα στήριζαν την ανάγκη να πληρώνουν τα βάρη όλοι οι έλληνες αλλά αναλογικά με τις δυνατότητές τους και όχι να φορτώνεται , όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί και από τα στοιχεία της eusostat σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα