Η... αποστολή του Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στις ΗΠΑ, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου, και αυτό όχι τυχαία, όπως εκτιμούν οι καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια στο Μέγαρο Μαξίμου και το Πεντάγωνο. «Μπορεί να έχει γίνει γνωστό ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ

για να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, υπουργό Εθνικής Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ, και οργανώσεις της Ομογένειας, ωστόσο δεν θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μόνο για μια εθιμοτυπική συνάντηση», αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στα Παραπολιτικά, οι οποίες υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο ταξίδι δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις ελληνικές εσωτερικές εξελίξεις, που περιλαμβάνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για ρύθμιση του χρέους, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές φθινοπώρου, και το ρευστό πολιτικό σκηνικό, που ενδεχομένως να οδηγήσει με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας σε προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. «Ο κ. Αβραμόπουλος αποτελεί σταθερό συνομιλητή της αμερικανικής πλευράς, με την οποία έχει οικοδομήσει διαχρονικές σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης», σχολιάζουν πρόσωπα που παρακολουθούν από κοντά την πορεία του «ενοίκου» του Πενταγώνου. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος έχει επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα τις ΗΠΑ τέσσερις φορές, σφυρηλατώντας τις σχέσεις του με την ισχυρή ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και τα στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου, όπως και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενισχύοντας παράλληλα το ηγετικό του προφίλ.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι το επικείμενο ταξίδι του κ. Αβραμόπουλου έρχεται λίγες ημέρες μετά τα θερμά λόγια του αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, μιλώντας στην 42η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επεσήμανε ότι ο ίδιος και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, πίεσαν τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, για να ελαφρύνουν τα μέτρα λιτότητας και να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας τη «συνεχή υποστήριξη» της αμερικανικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα