Μαντινάδες για τον "Σήφη"

Της Στέλλας Νοβάκη, εφημερίδα "Παραπολιτικά"

Είναι σταρ μόλις ολίγων ημερών και έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Εχει δική του λίμνη, δική του σελίδα στο facebook, μέχρι και... πρόταση από το «Ποτάμι» για υποψηφιότητα. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του κατάφερε να σβήσει από τον χάρτη τους celebrities που λιάζονται στις παραλίες της Μυκόνου και να στρέψει τα φλας των φωτογράφων στο όμορφο νησί της Κρήτης.

Ο λόγος για τον Σήφη τον κροκόδειλο, που απρόσμενα έγινε ο πιο διάσημος Κρητικός... σε όλη την Ελλάδα, ενώ ήδη διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αφιερώνουν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στον περίεργο... επισκέπτη της Μεγαλονήσου.

ΑΤΡΑΞΙΟΝ

Ο Σήφης, που σε διαφορετική περίπτωση θα σκόρπιζε τον φόβο και τον τρόμο, έχει μετατραπεί σε μια χαριτωμένη ατραξιόν για όλους εμάς τουλάχιστον που δεν έχουμε άμεση επαφή μαζί του παρά μόνο μέσω των βίντεο και των φωτογραφιών που κυκλοφορούν.

Οι Αρχές του Ρεθύμνου, ερπετολόγοι, δημοσιογράφοι και πάσης φύσεως... ειδικοί σε όλη τη χώρα ασχολούνται με τον Σήφη, το πώς θα αιχμαλωτιστεί χωρίς να τραυματιστεί, το πού θα φιλοξενηθεί, με τον ίδιο να απολαμβάνει τη... δημοσιότητα, μιας και οι φωτογραφίες του και τα βίντεο δεν είναι πια σπάνια, αφού εξοικειώθηκε με το περιβάλλον όπου ζει, αν και δεν είναι κατάλληλο.

Στα social media επικρατεί πανικός και με πολύ χιούμορ οι χρήστες του Διαδικτύου κάνουν αναφορές στον κροκόδειλο, που άλλαξε άρδην την επικαιρότητα και τη δημοσιογραφική ατζέντα.

Εφτιαξαν σουβενίρ, τραγούδια, φωτογραφίες μοντάζ μέχρι και selfie έχουν ανεβάσει οι φίλοι του Σήφη στο facebook, ενώ ήδη κυκλοφορούν και ανέκδοτα με τον κροκόδειλο, που έχει αναχθεί στον πιο διάσημο «λαϊκό ήρωα» του Ρεθύμνου.

ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Ο Σήφης είναι γεγονός ότι αποτελεί αυτές τις ημέρες σημείο αναφοράς για το Ρέθυμνο και δη για την περιοχή Φράγμα Ποταμών, όπου κολυμπάει και λιάζεται. Η ύπαρξή του εμπνέει τους πάντες και δεν θα μπορούσαν να μην ανταποκριθούν στο... κάλεσμά του και κάποιοι από τους λαλίστατους και διάσημους μαντιναδολόγους της Κρήτης, οι οποίοι έγραψαν αποκλειστικά για τα «Π» μαντινάδες για εκείνον. Ο Νίκος Ζωιδάκης, επιστράτευσε μπόλικο χιούμορ και την τέχνη του και με δύο μαντινάδες μας μετέφερε την έμπνευσή του για έναν Σήφη μερακλή και ερωτιάρη...

Εκτακτη ανακοίνωση

λάβαμε στην Αθήνα

ο Σηφαλιός στο Ρέθυμνο

ψάχνει Κροκοδειλίνα

Ο μετρ του είδους, Μανώλης Κονταρός, φαίνεται πως δεν θέλει να αποχωριστεί η Κρήτη τον κροκόδειλο και εμπνεύστηκε κάτι... επαναστατικό...

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Παραβλέποντας το γεγονός ότι κάποιος απερίσκεπτος άφησε στην τύχη του τον κροκόδειλο και τον απελευθέρωσε στη λίμνη, προφανώς επειδή δεν μπορούσε να τον συντηρήσει, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του ερπετού, αλλά ακόμη και των κατοίκων της περιοχής, ο Σήφης θα είναι ο μοναδικός κροκόδειλος στον κόσμο που, εκτός από όνομα, θα έχει και... επώνυμο. Οπως είναι γνωστό, θα φιλοξενηθεί στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και ήδη έχει καταγραφεί από τους επιστήμονες ως «Σήφης Κρητικός».

Φαίνεται όμως ότι ήδη στο Ρέθυμνο υπάρχει η σκέψη στο μέλλον να βρεθεί τρόπος ώστε να εξασφαλιστούν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για τον κροκόδειλο, προκειμένου εκείνος να επιστρέψει στην Κρήτη.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο Σήφης πρέπει να ζήσει σε περιβάλλον με τροπικό κλίμα, διαφορετικά, δύσκολα θα επιβιώσει, καθώς όσο μεγαλώνει οι ανάγκες του θα αυξάνονται, ενώ, αν είναι αρσενικός, θα χρειαστεί και... ταίρι. Αν ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά, δεν αποκλείεται ο Σήφης να βρει πάλι καταφύγιο στην Κρήτη, υπό συνθήκες ασφάλειας τόσο για τον ίδιο όσο και για τους κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα