Ανατροπή Σαμαρά μελετά ο Μπένι



Εισηγήσεις για σύγκρουση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ομνύει υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας, αλλά οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συρτάρι του έχει εισήγηση από στενούς του συνεργάτες προκειμένου να επιλέξει τη στρατηγική της σύγκρουσης με τον Α. Σαμαρά και, αν χρειαστεί, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του ΠΑΣΟΚ προς το

πρόσωπό του.
Εμπνευστής αυτής της ιδέας φέρεται να είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να πείσει τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου να δεχτούν τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος αμέσως μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πρότασή του δεν πέρασε, αλλά ήταν δηλωτική για το Plan B που επεξεργάζεται η σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Ευ. Βενιζέλος θα ήθελε η διεξαγωγή συνεδρίου να γίνει μετά την εκκίνηση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για τον εξής λόγο: Εάν διαπιστώσει ότι ο Α. Σαμαράς δεν συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, δηλαδή 180, για την εξασφάλιση της Προεδρικής εκλογής, τότε, επειδή θα είναι μονόδρομος η πορεία προς τις κάλπες, θα το γυρίσει στο σκληρό ροκ, μετατρέποντας το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα του «βουνού» και παριστάνοντας ο ίδιος τον Αρη Βελουχιώτη. Πάντως, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, διότι ακόμη δεν ξέρουμε εάν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει εντός του Οκτωβρίου.

Η Αννα και η Ντόρα



Στο πλαίσιο της θεσμικής ανανέωσης των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά τις ευρωεκλογές, επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από Ελληνες πολιτικούς προκειμένου να διαδραματίσουν ρόλο στις επερχόμενες αλλαγές και ανακατατατάξεις. Ανθρωποι που είναι σοβαροί γνώστες των εγχώριων πολιτικών παρασκηνίων μάς ανέφεραν ότι στη βάση αυτή έχει αναπτυχθεί μια ιδιότυπη συμμαχία και αλληλοϋποστηρικτική συνεννόηση ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και την Αννα Διαμαντοπούλου (φωτ.). Η τελευταία πάντως δείχνει πως θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι της εξουσίας, αξιοποιώντας όλες τις επαφές και γνωριμίες που είχε την περίοδο που ήταν και επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε και υπουργός στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου.

Σκεπτικός

Προ ημερών στην οδό Σταδίου εθεάθη ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας και νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, να κυκλοφορεί ως κοινός θνητός ανάμεσα στο πλήθος, αλλά με το κεφάλι κατεβασμένο, λες και ήθελε να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών. Ηταν τόσο βιαστικός, που ακόμη και όσοι επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν καλοπροαίρετα δεν κατάφεραν να αποσπάσουν μια χειραψία του. Αλλωστε, οι άνδρες που τον συνόδευαν είχαν δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας και ήταν δύσκολο να επιτρέψουν στους περαστικούς την οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Ακόμη και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει πρόσβαση στο «πράσινο» σύστημα εξουσίας, του μίλησε εξ αποστάσεως, αλλά δεν κατάφερε να τον χαιρετήσει.


«Πράσινος» διχασμός



Προ ημερών, μια ομάδα «πράσινων» συνδικαλιστών ανέλαβαν πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά στον δρόμο έχασαν τον προσανατολισμό τους διότι διαφώνησαν μεταξύ τους για το εάν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παίξει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. ή να δώσει από μόνο του τη μάχη της αυτο-οργάνωσης. Εκείνοι που ανέδειξαν ως σωτήρια λύση την πρώτη προοπτική ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χ. Σπίρτζης, και ο προερχόμενος από το ΕΣΥ, Π. Κορμάς, ενώ η συνδικαλίστρια της ΑΔΕΔΥ, Τ. Καραγιάννη (φωτ.), και ο Γ. Καββαθάς από τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τάχθηκαν υπέρ της ανατροπής του Ευ. Βενιζέλου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο τελευταίοι συνδικαλιστές «παίζουν» με τη Φώφη Γεννηματά.

Χαμόγελο



Ο Γ. Παπανδρέου χαμογελά με την πρόταση που έκανε ο Α. Τσίπρας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την πώληση της «μικρής» ΔΕΗ. Τις επόμενες ημέρες οι άνθρωποί του αναμένεται να υπενθυμίσουν ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός είχε δεχτεί επιθέσεις επειδή είχε επιχειρήσει να προσφύγει στον ελληνικό λαό για πιο σοβαρά ζητήματα. Κάτι που δεν έκανε ο Α. Τσίπρας.

Αρλεκιν



Κάποια στιγμή ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει και πού το πάει. Δεν μπορεί οι σοβαρές πολιτικές διαφωνίες που έχει με τον Φώτη Κουβέλη να έχουν την ίδια κατάληξη με τις ιστορίες των Αρλεκιν ή να προσιδιάζουν στις «Οικογενειακές ιστορίες» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Καλό θα είναι οι καλοθελητές και οι χαιρέκακοι της δημοσιογραφικής πιάτσας, που έχουν μάθει να σιτίζονται από τα κομματικά και δημόσια ταμεία, αλλάζοντας τις προτιμήσεις τους με γνώμονα το ατομικό τους συμφέρον, να μην παριστάνουν τους τιμητές των πάντων, όταν νιώθουν πως προστατεύονται από εκεί που νομίζουν ότι πάνε τα πράγματα. Γιατί η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και γνωριζόμαστε...

Keywords
Τυχαία Θέματα