Αυτός είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής

Μειωμένος κατά 1.895.100 ευρώ σε σχέση με τον περσινό είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2015, η οποία επιμένει να κινείται σε ρυθμούς Μνημονίου μειώνοντας για 6η συνεχή χρονιά τα έξοδά της και από τα 221 εκατομμύρια ευρώ του 2009 να έχει φτάσει πλέον στα 139.922.000 ευρώ.

Αν κάτι πάντως προκαλεί τεράστια αίσθηση είναι το

κόστος για τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» Υπουργών από το 1974 καθώς η μισθοδοσία των ορκωτών λογιστών ανήλθε συνολικά στα 800.000 ευρώ. Ήδη στη Βουλή, μόνο λίγοι δεν είναι όσοι μιλούν για πεταμένα λεφτά. Όχι τόσο για το ότι τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο δεν προβλέπεται να είναι και τίποτα το σπουδαίο, αλλά θα αφορούν σε ήδη γνωστές υποθέσεις όσο για το ότι με δεδομένο το αυστηρό πλαίσιο ελέγχου που προέβλεπε ο νόμος και αφορούσε μόνο τον επανέλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι κανένας δεν θα γινόταν σοφότερος. Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος μίλησε για σκανδαλώδεις καταστάσεις λόγω του ότι δεν διενεργήθηκε ποτέ πραγματικός έλεγχος με διασταύρωση και άνοιγμα λογαριασμών.

Κατά τα λοιπά σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Βουλή ο μέσος μεικτός μισθός του βουλευτή κυμαίνεται στα 7.270 μεικτά ενώ η μεγάλη μείωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζεται και φέτος με την εξοικονόμηση να φτάνει συνολικά στα 730.000 ευρώ. Αναλύοντας δε, τον απολογισμό του 2012 με αυτόν του 2013 παρατηρείται συνολική μείωση 5 εκατομμυρίων ευρώ στα μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής.

Εντύπωση προκαλεί το τεράστιο κονδύλι ύψους 1,7 εκατομμυρίου ευρώ το οποίο η Βουλή προτίθεται να δαπανήσει για μηχανήματα εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας αλλά και τα 850.000 ευρώ που προτίθεται να δαπανήσει η Βουλή για τα λειτουργικά έξοδα και το πρόγραμμα του Καναλιού της Βουλής.

Στα ευτράπελα τα έξοδα 5.000 ευρώ για τα παπούτσια και τον εξοπλισμό της φρουράς της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Εκνευρισμένος με τις διαρροές ο Κώστας Καραμανλής

To Life Style στην υπηρεσία της Όλγας Κεφαλογιάννη

Ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά θέλει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα