Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επενδύει στον πολιτισμό 27 εκατ. ευρώ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org), στο πλαίσιο του τελευταίου κύκλου δωρεών ενέκρινε 88 νέες δωρεές, συνολικού ύψους €26,8 εκατομμυρίων, για τη στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών (ΜΚΟ) και προγραμμάτων, η δράση των οποίων αναμένεται να δημιουργήσει θετικά και διαχρονικά οφέλη τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι 88 αυτές νέες δωρεές εντάσσονται στο πλαίσιο της παγκόσμιας κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος Σταύρος

Νιάρχος, ενώ αρκετές από αυτές αποτελούν μέρος της τριετούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, ύψους €100 εκατομμυρίων, για τη συμβολή στην αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί, όσο και της πρωτοβουλίας του, ύψους επιπλέον €100 εκατομμυρίων, για τη συμβολή στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της χώρας.

Οι 88 νέες δωρεές που εγκρίθηκαν, αφορούν τους τέσσερις βασικούς προγραμματικούς τομείς δράσης του Ιδρύματος: τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία και τον Αθλητισμό, και την Κοινωνική Πρόνοια.

Ειδικότερα:

• Τέχνες και Πολιτισμός

Με γνώμονα την παραδοχή ότι οι Τέχνες και ο Πολιτισμός μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην κοινωνική και οικονομική ευημερία ολόκληρης της χώρας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε συνολικά 20 δωρεές, ύψους €6.73 εκατομμυρίων, με στόχο αυτές να καταστήσουν ευκολότερη την πρόσβαση του ευρύτερου κοινού στις Τέχνες, να προωθήσουν την Ελληνική τέχνη στο εξωτερικό, να στηρίξουν δημιουργικές συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων και ξένων ταλαντούχων καλλιτεχνών, αλλά και να διαδώσουν τον ελληνικό πολιτισμό σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

• Παιδεία

Λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδική ιδιότητα της Παιδείας να θέτει στέρεα θεμέλια για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, το Ίδρυμα μέσω 29 δωρεών, ύψους €4.58 εκατομμυρίων, στηρίζει την υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την χορήγηση προγραμμάτων υποτροφιών, αλλά και την παροχή των απαραίτητων υποδομών σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ιδρύματα στην Ελλάδα και διεθνώς.

• Υγεία και Αθλητισμός

Μέσω 16 νέων δωρεών, ύψους €10.23 εκατομμυρίων, ο βασικός σκοπός του Ιδρύματος είναι να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας όλων όσοι έχουν εντονότερη ανάγκη και, ταυτόχρονα, να συνεισφέρει στη διεύρυνση της προσβασιμότητας σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας. Επιπλέον, οι νέες αυτές δωρεές θα προσφέρουν στήριξη σε νέους αθλητές και θα συμβάλλουν στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, προάγοντας παράλληλα τον αθλητισμό σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

• Κοινωνική Πρόνοια

Με 23 νέες δωρεές, ύψους €5.25 εκατομμύριων, το Ίδρυμα στηρίζει προγράμματα και οργανισμούς που εργάζονται για την αντιμετώπιση της φτώχειας, υποστηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ παράλληλα προωθούν την ενδυνάμωση και ανάπτυξη του κοινωφελούς τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Το βραβείο του "Καλύτερου Ερμηνευτή" απέσπασε στο Λονδίνο ο Πελεγρίνης

Ισπανικό ναυάγιο του 16ου αιώνα βρήκαν στην Ζάκυνθο!

Γιατί ο Βρετανός συγγραφέας κάνει λάθος για την Ολυμπιάδα

Observer: "Να επιστρέψουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα"

Τέθριππο από τη Βιέννη στο Μουσείο Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ στην πρώτη θέση πωλήσεων από το 1964!

Πλημμύρισε από κόσμο ο Μακεδονικός Τάφος της Ξάνθης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα