Φαίη Σκορδά-Γιώργος Λιαγκας: "Δεν κοιτάμε τον ανταγωνισμό"!

Της Σπυριδούλας Τριάντου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά λένε «καλημέρα» στους τηλεθεατές. Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας αποτελούν το πιο αγαπητό ζευγάρι της ελληνικής τηλεόρασης, σύμφωνα πάντα με την προτίμηση του κόσμου.

Σχεδόν κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν διαφορετικούς «αντιπάλους», αφού οι παρουσιαστές των εκπομπών που βρίσκονται απέναντί τους αλλάζουν. Αυτό δεν τους ενοχλεί, αλλά ούτε τους αγχώνει, καθώς ξέρουν πολύ καλά τη συνταγή

της επιτυχίας, την οποία «μαγειρεύουν» κάθε σεζόν. Το «Secret» πέρασε ένα πρωινό μαζί τους, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, κατέγραψε αντιδράσεις αλλά και συναισθήματα -όσο γίνεται μέσα από τον φωτογραφικό φακό- και μίλησε με τους δύο πρωταγωνιστές του «Πρωινού», που φέτος, όπως υποστηρίζουν, θα έχουν την καλύτερη χρονιά.

Το «Πρωινό» ξεκίνησε πρώτο κι είχε το μονοπώλιο σε ό,τι αφορά τα νούμερα της AGB, νούμερα που χτύπησαν «κόκκινο» και έκαναν τους καλοθελητές να πουν ότι «παίζουν χωρίς αντιπάλους». Κάτι που οι γνώστες της πραγματικής τηλεόρασης ξέρουν πως δεν ισχύει, καθώς έχουμε δει προγράμματα να παίζουν μόνα τους και να γίνεται Βατερλώ. Εχουμε δει να μένουν πίσω και από τις επαναλήψεις που προβάλλονται για εκατοστή φορά.

Χωρις αγχος. Η αλήθεια είναι πως η πρεμιέρα του «Mega Με Μία» τούς πήρε «πόντους». Η εκπομπή σημείωσε τεράστια τηλεθέαση για τα τηλεοπτικά δεδομένα. Ομως, αυτό δεν προβλημάτισε, ούτε άγχωσε τους παρουσιαστές του ΑΝΤ1, οι οποίοι δείχνουν πραγματικά ευτυχισμένοι γι’ αυτό που κάνουν. Αλλωστε, μέσα και έξω από το πλατό δεν υπήρχαν γκρίνιες, άγχος, φωνές, αλλά ούτε καν κουβέντες για το τι κάνουν οι απέναντι. Αντίθετα, μιλούν για τα επόμενα θέματά τους, αστειεύονταν μεταξύ τους και φυσικά «τσακίζουν» τα μαγικά πιάτα που ετοιμάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ποιες είναι, όμως, οι προβλέψεις τους για τη συνέχεια της χρονιάς και πώς σχολιάζουν τους «απέναντι»; Ο Γιώργος Λιάγκας ξεκαθαρίζει: «Δεν υπάρχουν προβλέψεις, δεν είμαι στέλεχος καναλιού για να κάνω προβλέψεις. Εμείς έχουμε πέντε χρόνια πορείας σε πρωινό και ποτέ δεν κοιτάμε τον ανταγωνισμό. Κοιτάμε να κάνουμε καλύτερη εκπομπή. Και φέτος έχουμε την καλύτερη εκπομπή. Εχουμε το πιο πλήρες γυναικείο πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση, γιατί έχει όλα τα καλά συστατικά. Την καλύτερη μαγείρισσα, την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την καλύτερη αστρολόγο, τη Λίτσα Πατέρα, το πιο πλήρες καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, που το αντιμετωπίζουμε με πλάκα και χιούμορ και το έχει αγαπήσει ο κόσμος, αλλά και μια εξαιρετική ομάδα τεσσάρων ανθρώπων. Που θα μπορούσε ο καθένας τους ξεχωριστά να είναι μόνος του παρουσιαστής». Πράγματι, μερικά πράγματα φαίνονται από μόνα τους. Η Σάσα Σταμάτη, η Μαίρη Συνατσάκη, ο Θέμης Γεωργαντάς και ο Αρης Καβατζίκης αποτελούν όχι απλώς μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά και μια αγαπησιάρικη παρέα. Αυτή την παρέα ξεχώρισε ο κόσμος από την πρώτη μέρα προβολής και, όπως παραδέχεται ο Γιώργος Λιάγκας, αυτή η αγάπη θα συνεχιστεί. «Η αλήθεια είναι πως νιώθω πολύ ευτυχής γι’ αυτή την πολύ καλή εκπομπή, την οποία ο κόσμος αγκάλιασε, κάτι που δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις, είτε ήμασταν μόνοι μας είτε από την ημέρα που ξεκίνησε ο ανταγωνισμός», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.


«Η απαντηση». Με το που ξεκίνησε, όμως, ο ανταγωνισμός, άρχισαν και τα παρατράγουδα… Μετά την πρεμιέρα του Μάρκου Σεφερλή, γράφτηκαν διάφορα για το παιχνίδι μπάσκετ, με τον Μάρκο Σεφερλή να λέει στον αέρα «Είχαμε ένα ευτράπελο πριν, έπεσε ένας τεχνικός στην προσπάθειά του να ετοιμάσει ένα νέο παιχνίδι με σκαλωσιές, το οποίο μπορεί να δείτε πάλι σε άλλο κανάλι», αφήνοντας υπονοούμενο πως το είδαμε και στις δύο εκπομπές.
Ο Γιώργος Λιάγκας απαντά και βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Επειδή έγινε θέμα μέσα στην εβδομάδα, δεν είναι παρθενογένεση το παιχνίδι, δεν τα σκαρφίστηκα εγώ. Παιχνίδια που τα κάνουν στην Αμερική τα έχουν κλέψει όλες οι εκπομπές. Τώρα το ποιος θα τα κάνει πρώτος, ποιος δεύτερος… σιγά, δεν κλάπηκε και η Ωραία Ελένη. Μην τρελαθούμε κιόλας».

Μετά από πέντε χρόνια, το «Πρωινό» έχει γίνει κομμάτι της ζωής του. Και αν ακόμα και ο ίδιος ο Γιώργος Λιάγκας αμφέβαλλε για το… πόσο θα είναι το μέλλον του, ο κόσμος τον έκανε να αποφασίσει πως… ήρθε για να μείνει στα πρωινά μας: «Το πρωινό το απολαμβάνω, ειδικά την ώρα της συζήτησης, που κάνουμε και πλάκα. Τα γυναικεία θέματα τα αφήνω στη Φαίη. Είναι τρόπος ζωής πια το πρωινό. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του κόσμου, που δεν τίθεται θέμα να εγκαταλείψεις. Δεν μας επιτρέπεται να το λέμε. Θα ήταν ύβρις προς τον κόσμο».



«Η Φαίη είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου»

Θα μπορούσαν Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά να χωρίσουν τηλεοπτικά; Πώς θα ήταν αν την εκπομπή παρουσίαζε ο ένας από τους δύο; «Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο κόνσεπτ, που είναι γυναικείο, η Φαίη θα μπορούσε να το υπηρετήσει μόνη της, εγώ όχι», δηλώνει ο Γιώργος Λιάγκας και αποκαλύπτει πως η Φαίη είναι η πιο όμορφη γυναίκα στα μάτια του. «Εμείς το χαιρόμαστε το “Πρωινό”. Δεν έχουμε εντάσεις. Στα δικά μου μάτια είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, αφού είναι η μητέρα των παιδιών μου. Να ξέρεις πως, αν και δεν κάνουμε χαριτωμενιές, απολαμβάνουμε πολύ τη συνεργασία μας».

Τα ίδια ακριβώς πιστεύει και η Φαίη Σκορδά, που φέτος αισθάνεται υπέροχα με δύο παιδιά στο σπίτι και μία εκπομπή που τη θεωρεί καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.
«Χωρίς να θέλω να είμαι υπερβολική, αισθάνομαι πως είναι η καλύτερή μας χρονιά, αλλά οφείλω να πω πως φέτος δουλέψαμε αρκετά όλη η ομάδα. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και είμαι χαρούμενη γι’ αυτές, καθώς είναι δύσκολο στην τηλεόραση να έχεις έναν κοινό στόχο. Εμείς τον έχουμε πετύχει. Είμαστε ομάδα με τα παιδιά πίσω και μπροστά από τις κάμερες. Εχουμε όλοι έναν στόχο: να είμαστε καλύτεροι» λέει.
Δεν θα μπορούσε μια γυναίκα σαν τη Φαίη Σκορδά, τόσο κομψή και τόσο περιποιημένη, να μην λατρεύει τα θέματα που αφορούν την υγεία και την ομορφιά: «Εγώ αυτό που αγαπώ είναι ένα γυναικείο πρωινό, γι’ αυτό τον λόγο έχω και το Faysbook και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα ομορφιάς, αλλά και σε αυτά που έχουν να κάνουν με το σπίτι, με την οικογένεια και πολλά άλλα».

Τη δουλειά της την αγαπά πολύ, όμως περισσότερο αγαπά την οικογένειά της! Και το φωνάζει με το πρόσωπό της να λάμπει από ευτυχία: «Αγαπώ τη δουλειά μου, αλλά προτεραιότητα είναι τα παιδιά μου. Παλιότερα θα αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου και στη δουλειά. Τώρα από επιλογή αφιερώνομαι τελείως στο σπίτι και στα παιδιά».

Keywords
λιαγκας, φαιη σκορδα, γιωργος λιαγκας, λιαγκας, σκορδα, αργυρω μπαρμπαριγου, λιτσα πατερα, σασα σταματη, μαίρη συνατσάκη, secret, agb, αγχος, mega, ΑΝΤ1, αρης, συγκεκριμένο, οφείλω, νουμερα τηλεθεασης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, η ζωη ειναι ωραια, ελενη, τηλεθεαση, αργυρω, γυναικα, δουλεια, θεμα, μητερα, μπασκετ, μπαρμπαριγου, ομορφια, παιχνιδια, προγραμμα, τηλεοραση, υβρις, υγεια, ωρα, agb, αγαπη, αγχος, αμερικη, γινει, γινεται, δειτε, εγινε, ευτυχια, εβδομαδα, εφημεριδα, ζωης, ιδια, υπηρχαν, ισχυει, καμερες, λογο, μαίρη συνατσάκη, ματια, μονα, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομορφη, οφείλω, παιδια, πεμπτη, πιατα, πλακα, προγραμματα, πρωταγωνιστες, πρωινο, σεζον, συγκεκριμένο, συνεχεια, συνταγη, σπιτι, φαινονται, φυσικα, φορα, χαιρομαστε, χιουμορ, εκπομπες, κομματι, μεινει, μπροστα, παιχνιδι, θελω να, θεματα, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα