Ρικ Πέρι: Ο νέος Υπ. Ενέργειας του Τραμπ που το 2012 είχε ζητήσει την κατάργηση του υπουργείου!

Στην επίσημη ανακοίνωση της ανάθεσης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στον πρώην κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι προχώρησε το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ.

Εάν ο διορισμός του Πέρι εγκριθεί από τη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ο Τεξανός πολιτικός θα τεθεί επικεφαλής ενός ομοσπονδιακού υπουργείου του οποίου είχε ζητήσει την κατάργηση το 2012,

όταν διεκδικούσε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για προεδρικές εκλογές.

«Ως Κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρικ Πέρι δημιούργησε ένα επιχειρηματικό κλίμα που παρήγαγε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και χαμηλές τιμές ενέργειας στην πολιτεία του και ο ίδιος θα ασκήσει την ίδια προσέγγιση για ολόκληρη τη χώρα μας ως Υπουργός ενέργειας», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Πέρι, αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, είπε ότι ήταν «τεράστια τιμή» η θέση που του προτάθηκε.

Ο Πέρι ήταν με το μέρος του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ. Πριν «αποχωρήσει» από τον αγώνα, κατήγγειλε την υποψηφιότητα του Τραμπ ως «ένα καρκίνωμα του συντηρητισμού» και χαρακτήρισε μάλιστα τον Τραμπ... «καρναβάλι».

Μέχρι το Μάιο, ωστόσο, που φάνηκε ότι ο Τραμπ ήταν πιθανό να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο Πέρι πήρε πίσω την κριτική του, λέγοντας ότι «θα είναι ανοικτός ώστε να βοηθήσει με κάθε τρόπο» και ότι «πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο άνθρωπος μας».

Ως κυβερνήτης του Τέξας, ο Πέρι υπερασπίστηκε την πετρελαϊκή βιομηχανία, αμφισβητώντας την επιστήμη που δείχνει ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή και ειρωνευόμενος την αποκάλεσε «κοσμική λατρεία του άνθρακα».

Keywords
Τυχαία Θέματα