Προλαβαίνει η JYSK τα 40 μαγαζιά;

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Διαβάζουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα πάντα γύρω από την αναπτυξιακή προσπάθεια της δανέζικης αλυσίδας ειδών σπιτιών και ύπνου Jysk στη χώρα. Υποστηρίζει η πολυεθνική πως βρίσκεται εντός πλάνων και σχεδίων της και πως είναι απόλυτα εφικτός ο στόχος εντός πενταετίας να παρουσιάσει 40 μαγαζιά.

Με παρουσία εδώ και δύο περίπου χρόνια στη χώρα μας, η εταιρεία έχει ανοίξει 10 καταστήματα (πρόσφατα παρουσίασε μαγαζί στο Αγρίνιο), πράγμα που σημαίνει

5 μαγαζιά κατ' έτος. Για να μπορέσει λοιπόν η καλή εταιρεία έως το 2020 να έχει 40 μαγαζιά θα πρέπει να παρουσιάσει έναν ετήσιο αριθμό λανσαρισμάτων της τάξης των 10 μαγαζιών, γεγονός δύσκολο με βάση τα εγχώρια δεδομένα.

Όπως και να έχει, όλοι στέκονται στα όσα ο ίδιος ο Δανός μέτοχος έχει εγγυηθεί. Ο ίδιος ο κ. Lars Larsen τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε δεσμευτεί για 40 καταστήματα στην Ελλάδα.

Μετά το Αγρίνιο και μέχρι την 31η Αυγούστου, τελευταία ημέρα του οικονομικού της έτους, η Jysk πρόκειται να εγκαινιάσει και άλλα καταστήματα, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ο Γιώργος Τσιρώνης, Περιφερειακός Διευθυντής της Jysk, προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει κάτι επιπλέον και μένει πια να δούμε κατά πόσο αυτή η υπόσχεση διαρκών εγκαινίων θα αποδειχθεί αληθινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα