Οι ξενοδόχοι της Αθήνας απευθύνουν έκκληση να μείνουν ανοικτοί οι αρχαιολογικοι χώροι

Μία ακόμη έκκληση για άμεση παρέμβαση προς την υπουργό Πολιτισμού με κοινοποίηση και στην υπουργό Τουρισμού απευθύνουν οι ξενοδόχοι της Αθήνας με αφορμή την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) να προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σε υπηρεσίες του υπουργείου και τους αρχαιολογικούς χώρους στο νομό Αττικής το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουλίου 2017.

Στην επιστολή της προς την κ. Λυδία Κονιόρδου η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών

Αττικής και Αργοσαρωνικού επισημαίνει πως ο κίνδυνος να παραμείνουν κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλο το λεκανοπέδιο μεσούσης της τουριστικής περιόδου και για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, αποτελεί μείζον ζήτημα για επισκέπτες της πόλης και επαγγελματίες του τουρισμού.

Με βάση τα αποτελέσματα πολυετών ερευνών της Ένωσης, περί «Ικανοποίησης Επισκεπτών & Απόδοσης Ξενοδοχείων» οι τουρίστες της Αθήνας, δηλώνουν πως ο βασικός λόγος επίσκεψής τους είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και το πολιτιστικό ενδιαφέρον της πρωτεύουσας - σε ποσοστό 80%.

«Θα ήταν κρίμα, εργαζόμενοι και επαγγελματίες στον τουρισμό, να βρεθούν -γι’ άλλη μια φορά- στη δυσάρεστη θέση να εξηγούν σε τουρίστες που διένυσαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτούν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τον λόγο για τον οποίο είναι ‘κλειστοί’ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία μας. Παρακαλούμε θερμά για την άμεση παρέμβασή σας», αναφέρεται στην επιστολη την οποία συνυπογράφουν οι κ.κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος ΕΞΑΑΑ και Κωνσταντίνος Ζήσης, γενικός γραμματέας της Ενωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα