Mustier: Χάκερς βάζουν σε νέες περιπέτειες τον CEO της Unicredit

Μια ατυχής σύμπτωση ταλανίζει αυτές τις ώρες τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας από πλευράς assets. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η UniCredit, τα στοιχεία περίπου 400.000 πελατών της επηρεάστηκαν από δύο κυβερνοεπιθέσεις στον διαδικτυακό τόπο της τράπεζας.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2016, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η τράπεζα

μέσω e-mail. Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε μη εγκεκριμένη πρόσβαση στα στοιχεία πελατών της από τρίτο provider. Τα στοιχεία αυτά συνδέονται με τα προσωπικά τους δάνεια.

Η CEO του τομέα IT της Τράπεζας έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι οι χάκερς δεν εισέβαλαν σε κωδικούς που να επιτρέπουν την πρόσβαση στους λογαριασμούς των πελατών ή που να επιτρέπουν την παράνομη μεταφορά χρημάτων. Όπως είπε, τα στοιχεία που επηρεάζονται ανήκουν σε πελάτες που έχουν δάνεια στην τράπεζα, ενώ διέρρευσαν οι αριθμοί ΙΒΑΝ.

Ο Jean Pierre Mustier που ανέλαβε τα ηνία πριν από έναν χρόνο, είχε ξεκινήσει άμεσα την περιστολή δαπανών και την απλοποίηση της δομής της τράπεζας ώστε να αυξήσει την κερδοφορία, ενώ ποσό ύψους 1,6 δισ. ευρώ είχε δαπανηθεί για την αναβάθμιση της μονάδας ΙΤ, που είναι υπεύθυνη και για την ασφάλεια του δικτύου της τράπεζας.

Επίσης, την περίοδο αυτή η UniCredit ετοιμάζεται να υιοθετήσει τις υπηρεσίες της λεγόμενης άμεσης πληρωμής σε πελάτες της σε Ιταλία και τη Γερμανία, καθώς ξεκινά το τεστάρισμα της σχετικής πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής ΕποπτικήςΑρχής.

Η ιταλική τράπεζα σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη δοκιμή της πλατφόρμας και να την εισάγει προς χρήση τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η υπηρεσία αυτή θα επιτρέπει την απευθείας πληρωμή των αγορών που πραγματοποιεί ο πελάτης με κάρτα, ώστε να εκμηδενίζεται ο χρόνος εκκαθάρισης. Δηλαδή οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις θα πληρώνονται πλέον απευθείας – 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο - με το που γίνεται η συναλλαγή με κάρτα.

Ο 55χρονος Mustier ξεκίνησε την καριέρα του στη Société Générale και νωρίτερα μέσα στο έτος έδωσε ένα δύσκολο τεστ ως CEO της Unicredit,όταν η τράπεζα προχώρησε σε αμκ – μαμούθ ύψους 13 δισ. ευρώ, τη μεγαλύτερη στην ιστορία των ιταλικών τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα