Ενδοσυνεδριακό υψηλό για τον FTSE100 λόγω βρετανικού ΑΕΠ

Με άνοδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση για τη νομισματική πολιτική της Fed και εξετάζουν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται σήμερα.

Άνοδος 0,65% λίγο νωρίτερα για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 με τους περισσότερους κλάδους και δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ενδοσυνεδριακό υψηλό για τον FTSE100 που σημειώνει άνοδο 0,60% μετά τη δημοσιοποίηση για το βρετανικό ΑΕΠ

που, κατά το β' τρίμηνο σημείωσε αύξηση κατά 0,3% σε επίπεοδ τριμήνων και κατά 1,7% σε ετήσια βάση, όπως ανέμεναν και οι προβλέψεις.

Η βρετανική στατιστική υπηρεσία αναφέρει πως η βρεταντική οικονομία έχει σημείωσει άνοδο 9% απο τα προ κρίσης υψηλά κατά το α' τρίμηνο του 2008.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ β' τριμήνου αυξήθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία και κατά 1% σε ετήσια βάση. Η παραγωγή του τομέα υπηρεσιών σημείωσε αύξηση 0,5% στο τρίμηνο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,4% και οι κατασκευές κατά 0,9%.

Τα βρετανικά στοιχεία είναι πολύ πιθανό να κάνουν την Τράπεζα της Αγγλίας να αφήσει την επόμενη εβδομάδα κατα΄τη συνεδρίασή της, αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η στερλίνα υποχώρησε οριακά μετά τα στοιχεία γαι το ΑΕΠ, στο 1,3017 έναντι του δολαρίου.

Στους άλλους δείκτες, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,37%, ο γαλλικός CAC40 0,80% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κακτά 0,36%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Subsea 7 έκανε άλμα 4,35% μετά την ανακοίνωση κερδών β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η Tullow Oil με άνοδο 3% καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα για το α' εξάμηνο του έτους.

Σε άλλες μετοχές, άνοδος 2% για τη British American Tobacc, μετά την ανακοίνωση της Moody's ότι η κατανάλωση καπνού αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές και ότι εναλλακτικά προϊόντα δεν αναμένεται να πλήξουν τα περιθώρια κέρδους.

Η ελβετική φαρμακευτική Lonza, έκανε άλμα 6% μετά τα καλύτερα του ανεμενόμενου κέρδη β' τριμήνου.

Πτώση 1,4% για τη LafargeHolcim μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψής της για την ανάπτυξη φέτος. Η UniCredit οριακά πτωτικά μετά την είδηση ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Κέρδη για τη μετοχή της Daimler μετά την ανακοίνωση για αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου, άλμα 4% νωρίτερα για την Peugeot μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών α' εξαμήνου.

Οι επενδυτές στο μεταξύ αναμένουν την απόφαση της Fed στις 9 μμ (ώρα Ελλάδος). Παράγοντες της αγοράς δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στα επιτόκια τουλάχιστον προς το παρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα