Οι 5 κατηγορίες τεχνολογίας που θα κλέψουν την παράσταση στη CES2017

Τo 2016 ήταν γεμάτο με νέες τεχνολογίες που ως «έφηβοι» πέρναγαν μία ταραγμένη περίοδο ωριμότητας. Το 2017, οι τεχνολογίες αυτές, αναμένεται να... ενηλικιωθούν.

Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να εισέλθει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αν και δεν είναι ακόμη εντελώς έτοιμα, θα κάνουν άλλο ένα βήμα προς την ευρύτερη αγορά. Οι επαυξητικές τάσεις στην τεχνολογία, οι οποίες βασίζονται και στην ανάπτυξη του λογισμικού, θα οδηγήσουν σε ένα πιο συνδεδεμένο μέλλον, στο οποίο τα αυτοκίνητα θα οδηγούν μόνα τους, τα ραντεβού θα λαμβάνουν χώρα σε εικονικές πραγματικότητες

και τα drones θα στέλνουν τις παραγγελίες σπίτι μας.

Ο κόσμος βρίσκεται στο προαύλιο μίας τεράστιας τεχνολογικής αναγέννησης, αφού το hardware γίνεται πια ευρέως προσιτό.

Η CES, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας του κόσμου, η οποία λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αλλάζει και αυτή τα δεδομένα. Αν και μέχρι τώρα επικεντρωνόταν στο hardware και στα ηλεκτρονικά ευρείας χρήσης, φέτος θα προσηλωθεί στο λογισμικό το οποίο βρίσκεται πίσω από τα αυτόνομα οχήματα, μέχρι τη ρομποτική και το Internet of Things.

Πέντε θα είναι οι κατηγορίες οι οποίες θα έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο στη... σκηνή της CES2017:

Αυτοκίνητα

Αυτόνομα αυτοκίνητα, στην αγορά των οποίων προσπαθούν να εισέλθουν σχεδόν όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Mercedes, Audi, Toyota, Ford, Tesla, αλλά και οι εταιρείες τεχνολογίας, όπως Google, Uber, μεταξύ άλλων.

Τα smart wearables

Αν και είχαν χαμηλή απορρόφηση από την αγορά το 2016, με την αγορά των smartwatch να καταρρέει κατά 52% το τρίτο τρίμηνο, τα φορητά αυτά γκάτζετ δεν έχει πει ακόμη τον τελευταίο λόγο τους. Fitness bands, smartwatches και πολλά άλλα τα οποία θα συνδεθούν σιγά-σιγά με το Internet of Things θα έχουν την τιμητική τους τα επόμενα χρόνια.

Τεχνητή νοημοσύνη

Facebook, Google, Amazon και σύσσωμη η Silicon Valley μπαίνουν δυναμικά στο «παιχνίδι» της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης μέσω νέων γκάτζετ αλλά και προγραμμάτων. Στο εγγύς μέλλον προβλέπεται αλματώδης ανάπτυξη ενός «ονείρου» της ανθρωπότητας που πολλοί λένε πως μπορεί να μετατραπεί σε «εφιάλτη».

Το cloud και το Internet of Things

Το μεγαλύτερο trend αυτή τη στιγμή. Τα δύο αυτά στοιχεία θα συνεχίσουν να συνδέονται και να βρίσκονται πίσω από την καθημερινότητά μας σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό. Ήδη οι γίγαντες της τεχνολογίας παγκοσμίως έχουν εντρυφήσει πολύ στο συγκεκριμένο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα