Στο ασφαλιστικό υπερταμείο και το «Μακεδονία Παλλάς»

Στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) περνά ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, το Μακεδονία Παλλάς, ιδιοκτησίας μέχρι σήμερα του ΙΚΑ.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο, επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, έχει μισθωθεί ήδη από το 2014 στον Ιβάν Σαββίδη με σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης για 30+10 χρόνια από το ΙΚΑ και μάλιστα, ο ομογενής επιχειρηματίας

από τη Ρωσία, σκοπεύει να ολοκληρώσει την ερχόμενη άνοιξη το ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης που υλοποιεί, αξίας περί τα 12,4 εκατ. ευρώ. Μέσα στο φθινόπωρο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος ανακαίνισης, με τρεις ριζικά ανακαινισμένους ορόφους, ενώ, τώρα, το ξενοδοχείο κλείνει για τέσσερις μήνες έως τον Απρίλιο για τη δεύτερη φάση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και στους κοινόχρηστους χώρους.

Στόχος του ομίλου Σαββίδη είναι να καταφέρει να προσελκύσει και νέα πελατεία από τη Ρωσία, την Κίνα, τη νοτιοανατολική Ασία και τις ΗΠΑ, αναδεικνύοντας την ''τριπλή'' ταυτότητα του Μακεδονία Παλλάς, ως ξενοδοχείο πόλης, συνεδρίων και τουρισμού, ενώ η απόσβεση της επένδυσής του εκτιμάται σε ορίζοντα επταετίας.

Σημειωτέον ότι το λιφτινγκ από πλευράς του ομίλου Σαββίδη, αποτελεί την πρώτη ριζική αναμόρφωση του ξενοδοχείου που σχεδίασε το περίφημο αρχιτεκτονικό γραφείο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη στα 44 χρόνια λειτουργίας του (η πρώτη οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1966 και τα εγκαίνια έγιναν το 1972).

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 33% από τις 210 που είναι μέχρι σήμερα, με επιπλέον 70 θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα