Ο Πελέ μηνύει την Samsung και ζητά $30 εκατ. αποζημίωση

Tο ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων διεκδικεί ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ από τον τεχνολογικό κολοσσό Samsung ως αποζημίωση διότι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η τεχνολογική εταιρεία χρησιμοποίησε σε διαφήμισή της «έναν ηλικιωμένο άνδρα που μοιάζει εξαιρετικά με εκείνον και εκτελεί ένα τέλειο ψαλίδι» χωρίς ωστόσο την συγκατάθεσή του.

Όπως μεταδίδει το CNBC

επικαλούμενο τους FT, ο πρώην ποδοσφαιριστής κατέθεσε αγωγή εναντίον της Samsung στο Σικάγο νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστηρίζοντας ότι αν και στην διαφήμιση δεν αναφέρεται το όνομα του, εντούτοις χρησιμοποίησε την «εικόνα» του με αποτέλεσμα «η διαφήμιση να προκαλεί σύγχυση στους πολίτες».

Το εισόδημα του 75χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος θεωρείται από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, βασίζεται πλέον σε διάφορες συνεργασίες με εταιρείες όπως με τη Volkswagen, τη Subway, την Emirates και την Procter & Gamble.

Ο Πελέ κέρδισε 25 εκατ. δολάρια το 2014 από τέτοιου είδους συνεργασίες, όταν η Βραζιλία φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το Bloomberg Business. Το ποσό αυτό αναμέναται αν αυξηθεί ακόμα περισσότερο φέτος λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Στόχος του είναι να λάβει μια δίκαιη αποζημίωση για την εξουσιοδοτημένη χρήση της ταυτότητας του και για την πρόληψη μελλοντικών μη εγκεκριμένων χρήσεων» δήλωσε ο δικηγόρος του θρυλικού ποδοσφαιριστή Frederick Sperling.

Keywords
Τυχαία Θέματα