H Foxconn εξαγοράζει την Sharp... με έκπτωση

Ο πρόεδρος της Foxconn Technology, Terry Gou κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με την Sharp, μετά από χρόνια προσπάθειας. Κατ'αυτό τον τρόπο συνδυάζει τον κυριότερο κατασκευαστή των iPhones της Apple με την ιστορική Sharp.

Ο "γονέας" της Hon Hai Precision Industry πληρώνει 389 δισ. γεν (3,5 δισ.

δολάρια) για την εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου στη Sharp, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών. Η Foxconn και οι σχετιζόμενες με αυτήν εταιρείες λαμβάνουν το 66% των μετοχών της Sharp, στη τιμή των 88 γεν/μετοχή.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αποτελεί τον επίλογο εβδομάδων διαπραγματεύσεων, όποτε και η εξαγορά φάνηκε αρκετές φορές πως θα αποτύγχανε. Ο Gou είχε σχεδόν φτάσει το στόχο του πριν από ένα μήνα, όταν η Sharp διάλεξε την προσφορά της Foxconn αντί για την αντίστοιχη της κρατικής Innovation Network. Παρόλα αυτά, όταν ο Gou έμαθε για τα προβλήματα της Sharp, καθυστέρησε την τελική συμφωνία μέχρι αυτή την εβδομάδα, για να μειώσει την τιμή.

Ο Gou προσπαθεί να επεκτείνει την Foxconn, μετατρέποντάς την σε επιχείρηση η οποία δεν θα κατασκευάζει μόνο τα κύρια μέρη των συσκευών όπως των iPhones αλλά θα πουλά και ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές λύσεις στους καταναλωτές. Η προσπάθεια του δισεκατομμυριούχου ξεκίνησε το 2012, όταν προσπάθησε να αγοράσει μετοχές στα 550 γεν για κάθε μία, αλλά η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα