Άνοδος για το πετρέλαιο - Διακόπτει το 5ημερο πτωτικό σερί

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου, διακόπτοντας το πενταήμερο πτωτικό σερί καθώς το δολάριο υποχωρεί μετά τα σχόλια της Γέλεν ότι η Fed δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κατέγραψε χθες τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα στοιχεία για τα αποθεματικά των ΗΠΑ,

τα οποία ανακοινώνονται αργότερα, αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές, εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τα σχόλια της Γέλεν και η αδυναμία του δολαρίου οδήγησαν σε άνοδο την τιμή πετρελαίου. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή λόγοι που να στηρίζουν ότι το πετρέλαιο θα ανέβει πάνω από τα 40 δολάρια γιατί ακόμα δεν έχουμε δει την αντίστοιχη εξισορρόπηση της προσφοράς-ζήτησης στην αγορά» υποστηρίζει ο Angus Nicholson, αναλυτής της IG Ltd. στη Μελβούρνη.

Η τιμή του Brent για παράδοση Μαϊου ενισχύεται κατά 46 σεντς ή 1,2% στα 39,6 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει κατά 1,13 δολάρια στα 39,14 δολάρια το βαρέλι χθες.

Η τιμή του WTI για παράδοση Μαϊου ενισχύεται έως και 56 σεντς στα 38,84 δολάρια το βαρέλι. Χθες το συμβόλαιο υποχώρησε κατά 2,8% στα 38,28 δολάρια το βαρέλι, σε νέο χαμηλό από τις 15 Μαρτίου.

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλό 12 ετών φέτος, έχοντας καταγράψει ριμπάουντ εν μέσω εκτιμήσεων ότι το πλεόνασμα θα μειωθεί λόγω μείωσης της αμερικανικής παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα