Ντάισελμπλουμ: Τις επόμενες δύο εβδομάδες η συμφωνία για την Ελλάδα

Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα κλείσει η συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε σε νέα του συνέντευξη σε ολλανδικό ραδιόφωνο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς όπως είπε, ο μηχανισμός για τα προληπτικά μέτρα είναι «νομικά πολύπλοκος».

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα

μπορεί να συγκληθεί είτε την εβδομάδα μετά το Πάσχα είτε την μεθεπόμενη. Μάλιστα, οι αρχικές προσδοκίες έκαναν λόγο για συνεδρίαση την Τρίτη ή την Πέμπτη μετά το Πάσχα.

«Δεν έχω κάποια προθεσμία, αν και υπάρχει μια κοινή αίσθηση του κατεπείγοντος, οπότε πρέπει να δούμε αν η συνεδρίαση μπορεί να γίνει την επόμενη εβδομάδα ή την μεθεπόμενη» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, στο Παρίσι.

«Υπάρχουν κάποια πρακτικά ζητήματα σε διάφορες χώρες, με διάφορες αργίες την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε - σε ένα σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση - ότι «οι πιστωτές είναι απόλυτα σύμφωνοι ότι χρειάζονται προληπτικά μέτρα», ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ούτως ώστε «να σχεδιάσουμε και να εργαστούμε για το ζήτημα του ελληνικού χρέους».

Ερωτηθείς για το αν η ελληνική Βουλή μπορεί να νομοθετήσει τα προληπτικά μέτρα ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Πολλές χώρες έχουν τέτοιου είδους μέτρα στον προϋπολογισμό τους, είτε αυτά είναι δημοσιονομικά μέτρα, είτε φορολογικά, σε περίπτωση που εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός».

«Φυσικά πρέπει να σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι νόμιμα στην Ελλάδα» τόνισε.

«Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, αλλά με έναν ρυθμό που θα μας δώσει την επιτυχία» υποστήριξε από την πλευρά του ο Μισέλ Σαπέν, προσθέτοντας ότι η Γαλλία μπορεί να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα