Nomura: Ζημιές στο α' τρίμηνο για πρώτη φορά από το 2011

Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τις πρώτες ζημιές τριμήνου από το 2011 και ανακοίνωσε βαθιές περικοπές δαπανών προκειμένου να ανακάμψει και πάλι το διεθνές σκέλος των δραστηριοτήτων της.

Πιο συγκεκριμένα, η καθαρή ζημιά που υπέστη στο τελευταίο τρίμηνο που έληξε στις 13 Μαρτίου, ανήλθε σε 19,2 δισ. γεν (173 εκατ. δολ).

Τα έσοδα από το trading και οι αμοιβές από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μειώθηκαν και η εταιρεία

έχασε χρήματα στο εξωτερικό.

Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχε κέρδη 82 δισ. γεν. Αντίθετα, οι αναλυτές ανέμεναν πως η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρία της Ιαπωνίας θα εμφάνιζε καθαρά έσοδα ύψους 23,4 δισ. γεν.

Όπως ανακοίνωσε η Nomura, στοχεύει στην περιστολή ετήσιων δαπανών ύψους 700 εκατ. δολαρίων εντός διετίας, από μια αναδιάρθρωση στην ευρωπαϊκή επιχείρηση μετοχών και από περικοπές θέσεων εργασίας σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική ώστε να καταστήσει εκ νέου κερδοφόρες τις διεθνείς της δραστηριότητες έως τον Μάρτιο του 2017. Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, θα δαπανήσει μέχρι και 20 δισ. γεν για να επαναγοράσει έως και το 0,9% των μετοχών της.

«Είμαστε θετικοί για την κίνησή τους να αναβιώσουν την κερδοφορία των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, αλλά πιθανότατα θα πάρει χρόνο», είχε εκτιμήσει ο Koichi Niwa, ανώτατος αναλυτής στην SMBC Nikko Securities πριν τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων. «Οι επενδυτές θα χρειαστούν η Nomura να τονώσει τα συνολικά κέρδη πριν επαναξιολογήσουν τη μετοχή», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα